Meglepnék a Bayernt

A címvédő Real Madrid három-, a Bayern München pedig egygólos előnnyel várja a ma esti (20.45) hazai vissza-vágót a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a tavaly döntős Juventus, valamint az FC Sevilla ellen.A Real a vasárnapi madridi rangadón 1:1-es döntetlent játszott a városi rivális Atléti

A címvédő Real Madrid három-, a Bayern München pedig egygólos előnnyel várja a ma esti (20.45) hazai vissza-vágót a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a tavaly döntős Juventus, valamint az FC Sevilla ellen.

A Real a vasárnapi madridi rangadón 1:1-es döntetlent játszott a városi rivális Atléticóval, de érződött, hogy Zinedine Zidane vezetőedző számára a találkozó csak ráhangolódás a sokkal fontosabb BL-mérkőzésre. Az alapemberek közül Karim Benzema, Isco és Luka Modric csak csereként lépett pályára a második félidő közepén, míg a Real gólját szerző Cristiano Ronaldo már a 64. percben elhagyta a játékteret.

Zidane úgy nyilatkozott: a 3:0-s torinói siker ellenére hallani sem akar arról, hogy már ott vannak a BL-elődöntőben: „Nem szabad erre gondolnunk. Szerdán nagyon sokat kell szenvednünk a továbbjutásért”. A Real „szenvedését” ma is Ronaldo enyhítheti a leginkább, a portugál aranylabdás legutóbbi tíz tétmérkőzésén (3 BL+7 bajnoki) 20 (5+15) gólt szerzett.

Giorgio Chiellini, a Juventus védője elmondta: nem siratják magukat, és Madridban izgalmas meccset szeretnének játszani. „A labdarúgásban és az életben soha nem tudni biztosat” – fogalmazott a 33 éves hátvéd, de hozzátette, leginkább a következő idényre tenne jót az önbecsülésüknek, ha meg tudnák nehezíteni a Real továbbjutását. A Juventusban Paulo Dybala és Rodrigo Bentancur eltiltás, Federico Bernardeschi sérülés miatt nem szerepelhet, Andrea Barzagli játéka kétséges.

Az erőviszonyok és az idegenben aratott 2:1-es győzelem ismeretében a Bayern München továbbjutása is papírformának ígérkezik. A vendég Sevilla ráadásul hullámvölgyben van: legutóbbi négy tétmérkőzésén nyeretlen maradt, háromszor vesztesen hagyta el a pályát. A bajnokságban kikapott a Leganéstől, a BL-főpróbán pedig Vigóban bukott el (4:0). „Bíznunk kell magunkban, hogy képesek vagyunk a bravúrra. Az MU elleni hazai 0:0 után is leírtak bennünket, mégis továbbjutottunk. A bajorokkal vívott első meccsből levontuk a tanulságot, és meglepetésre készülünk” – jelentette ki a francia Wissam Ben Yedder, aki a manchesteri nyolcaddöntőben két góljával a legjobb nyolc közé lőtte a Sevillát. A spanyol csapat a szezonját mentheti meg a müncheni bravúrral, és minden bizonnyal Vincenzo Montella edző állását is.

A Bayernben Manuel Neuer és Kingsley Coman sérülés miatt továbbra sem bevethető, de David Alaba és Arturo Vidal sem teljesen egészséges. A németeknek figyelmet kell fordítaniuk a szabálytalanságokra, ugyanis hat labdarúgójukat fenyegeti az eltiltás veszélye, amennyiben ma sárga lapot kapnak.

A bajor csapat a nemzetközi porondon eddig mindössze egyszer esett ki úgy, hogy az első, idegenbeli meccset megnyerte. Ez a BL 2011-es nyolcaddöntőjében történt, akkor Olaszországban 1:0-ra győzött az Internazionale ellen, de a müncheni 2:3 után a milánói gárda jutott tovább. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?