Megint kiütötte a Győr a Fradit a BL-ben

A Győr kettős győzelemmel jutott be a budapesti Final Fourba a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 17 gólos különbséggel, 40:23-ra megnyerte a Ferencváros elleni negyeddöntős párharc szombati visszavágóját.A Győr nyugodtan várhatta a mérkőzést, mivel már a negyeddöntő első mérkőzésén kiütötte e

A Győr kettős győzelemmel jutott be a budapesti Final Fourba a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 17 gólos különbséggel, 40:23-ra megnyerte a Ferencváros elleni negyeddöntős párharc szombati visszavágóját.

A Győr nyugodtan várhatta a mérkőzést, mivel már a negyeddöntő első mérkőzésén kiütötte ellenfelét (31:18), ráadásul a nemrégi bajnokin is lesöpörte (33:22) a Ferencvárost a pályáról. A hazai csapat a visszavágón is az első percektől kezdve növelte az idegenben kiharcolt 13 gólos előnyét, és fokozatosan ellépett ellenfelétől. Összesítésben a szünetben már 25 találat volt a különbség. A folytatásban sem lassított a bajnoki ezüstérmes Győr, így nagy különbséggel, 40:23-ra nyert a Fradi ellen, összesítésben 71:41-re győzött.

„Nagyszerű eredményt értünk el egy fantasztikus mérkőzésen. Két hét alatt háromszor vertük meg a Fradit, mindig nagyobb különbséggel – értékelt a találkozó után Ambros Martín, a hazaiak trénere. – Azzal tiszteltük meg az ellenfelünket, amelyről ne feledjük, a magyar bajnok, hogy a legnagyobb különbséget próbáltuk közé tenni. A legjobbunkat nyújtottuk, a folytatásban is ezt kell megőrizni, és meg kell próbálnunk a határainkat minél jobban kitolni. Ma több jó egyéni teljesítmény is volt, de a siker kulcsa, hogy az egyének a folytatásban is a csapatnak rendeljék alá a játékukat.”

Elek Gábor, a Ferencváros edzője nem keresett kifogásokat. „Nagyon sok minden hiányzott a csapatból a kapusteljesítménytől kezdve az agresszív védekezésen át a harcos hozzáállásig. Az ETO bombaformában játszott, ma a világ mindegyik csapata vereséget szenvedett volna itt. Nem is ez a bántó, hanem a különbség, illetve a lehajtott fejek. A látvány volt borzasztó. A felelősség közös, most azon kell dolgoznunk, hogy a bajnoki hajrára kimásszunk ebből a mély gödörből” – mondta Elek, hozzátéve, teljesen megérdemelt a Győr sikere, és szurkolni fog nekik a Final Fourban.

A budapesti négyes döntőt május 7–8-án rendezik. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?