Matúš gólja döntetlent ért a DAC-nak

<p>Döntetlenezett (1:1) a bennmaradásért küzdő DAC az ötödik helyen álló Myjava otthonában a labdarúgó Corgoň Liga 29. fordulójában. Mivel a nyitraiak is remiztek, a sárga-kékek – levonás utáni – hárompontos előnnyel várhatják a vasárnapi dunaszerdahelyi kiesési rangadót. Ismét jeleskedtek a csallóközi drukkerek, akik szinte hazai környezetet teremtettek kedvenceiknek.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A remek hangulatú mérkőzés két különböző félidőt hozott. Az elsőben a hazaiak domináltak, és Oršula révén a vezetést is megszerezték. A fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, és egy látványos támadás végén, Szabó Ottó pontos beadását követően Matúš kapásból a hálóba lőtt. Nem sokkal később Brašeň a győzelmet is megszerezhette volna, ám Solnička kapus bravúrosan hárított.

„Az első félidőben nem futballoztunk valami jól. Teljesítményünkön érződött, hogy Ujlaky kisebb sérüléssel, Gergel és Brašeň influenzával küszködve, Kristo pedig náthásan lépett pályára. A hazaiak gólja éppen Kristo hibája után esett, ám miután védekező középpályásunk a félpályánál elvesztette a labdát, legalább hat társa megállíthatta volna az akciót. Ettől eltekintve nem is volt komoly lehetőségük az erdőhátiaknak – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC 45 esztendős mestere. – A szünetben eligazítást tartottam, felhívtam védenceim figyelmét, hogy sokkal gyorsabban kell játszanunk. A második játékrészben már úgy fociztunk, ahogyan azt elterveztük. Szép támadást követően egyenlítettünk, Brašeň sarokkal szöktette Szabót, aki beívelte a labdát, Matúš pedig hét méterről nem hibázott. Röviddel a gólunk után Brašeň előtt adódott hatalamas lehetőség, ám a szélsőnk 13 méteres lövését védte a hazai kapus. Összességében igazságos eredmény született. Szurkolóink ismét fantasztikusak voltak, kétszázan túlharsogták a többszörös túlerőben levő hazaikat. ”

Radványi a második félidő elején lehozta Kristót, helyére a kameruni Kwint állította be, aki nem okozott csalódást. Fellélegezhetett a DAC edzője, mert Matúš és Kristo sem kapta meg ötödik sárga lapját, így mindketten szerepelhetnek a vasárnap esti (19.00) nyitraiak elleni hazai találkozón.

„Keddig szabadot kaptak a játékosok, hogy feltöltődjenek a hétvégi nagyon fontos bajnokira. Megnyugtató, hogy a hatpontos levonás ellenére is három ponttal megelőzzük a nyitrai riválisunkat, s még az egymás elleni meccsek is nekünk kedveznek – szögezte le Radványi Miklós. – A vendégek vannak győzelmi kényszerben. Tavasszal sokkal jobb formában vagyunk, mint a zoboriak, ezt bizonyítja, hogy még mi tizennyolc pontot szereztünk, addig ellenfelünk mindössze kilencet.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?