Másokra gyanakodtak a DAC vezetői

Pozsony |

<p>Nem játszhatnak a szombati kassai bajnokin a DAC bundázással gyanúsított labdarúgói. A futballszövetség felfüggesztette a játékjogukat, a klubvezetés pedig az ügy lezárultáig kizárta őket a keretből. A DAC klubvezetői pénteken elmondták: ők másokra gyanakodtak.</p>

Hét szlovákiai személyt gyanúsítanak a szerdán kirobbant cseh és szlovák labdarúgó-bundabotrányban. Az országos rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint három egykori élvonalbeli labdarúgó (Ivan Ž., R. Róbert, Marián D.), és négy jelenlegi DAC-játékos (Ivan H., Tomáš H., Marek B., Michal D.) az ázsiai bundamaffia megbízásából legalább 19 mérkőzést manipulált. Az iniciálék a DAC idei játékoskeretéből Ivan Hodúrra, Tomáš Huberre, Marek Božoňra és Michal Dianra illenek. A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága pénteken felfüggesztette az ügyben érintett dunaszerdahelyi labdarúgók játékjogát. A klubvezetés közleményt adott ki, mely szerint az ügy lezárultáig kizárta a keretből a gyanúsított játékosokat. A fogadási csalások főszervezője az előzetes letartóztatásból egyenesen börtönbe kerülhet - tájékoztatta a sajtót Andrea Dobiášová, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője. Értesüléseink szerint a rendőrség pénteken Dunaszerdahelyen hallgatta ki Tomáš H.-t és Marek B.-t. Mindketten tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését.  Érsek József, a DAC alelnöke pénteken elmondta: "Már mi is gyanakodtunk, de nem erre a négy játékosra, akik mintegy áldozatai az ügynek, hanem éppen azokra, akik már nincsenek a keretünkben. "

Az üggyel kapcsolatban Érsek, Branislav Fodrek, a DAC volt labdarúgója és Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere is nyilatkozott lapunknak. Véleményük az Új Szó szombati nyomtatott kiadásában olvasható. (bt, sz. z., ú)

Nézzék meg az egyik megbundázott mérkőzés összefoglalóját! Trenčín–DAC 6:0.

 

(Frissítve: 20:30)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?