Marek Penksa aláírt a Ferencvároshoz

Budapest. Megkezdte felkészülését a Ferencváros labdarúgócsapata a tavaszi idényre. Mindez táborverést is jelentett a fiúk számára, az újonnan igazolt Marek Penksa még nem vett részt az első foglalkozáson, ám várhatóan az újvárosi futballista ma bekapcsolódik az edzésekbe.

Budapest. Megkezdte felkészülését a Ferencváros labdarúgócsapata a tavaszi idényre. Mindez táborverést is jelentett a fiúk számára, az újonnan igazolt Marek Penksa még nem vett részt az első foglalkozáson, ám várhatóan az újvárosi futballista ma bekapcsolódik az edzésekbe. A nap másik említésre méltó tábor-, pontosabban sátorverése az Üllői úti székház előtt történt, ahol néhány tucat fanatikus ülősztrájkkal tüntetett a klubvezetés ellen, amit az elöljárók az elnökségi ülés után személyesen is megtapasztalhattak.

A tegnap délelőtti, népligeti szezonnyitó tréningen megjelent ugyan Marek Penksa, a Dunaferr hétszeres szlovák válogatott támadó-középpályása, aki három és fél éves szerződést kötött a klubbal, ám mivel a két klub még nem szentesítette a megállapodást, a gyakorlásba egyelőre nem kapcsolódhatott be. Korábban mennyire ismerte a Ferencvárost, illetve dunaújvárosi időszaka óta milyen benyomásokat szerzett a klubról?

A Ferencváros híres klub, ezt korábban is tudtam, ám amióta Magyarországon futballozom, azt is megtapasztaltam, hogy remek stadionja, lelkes szurkolótábora és kiváló játékosai vannak a zöld-fehéreknek.Családja mit szólt a váltáshoz, elvégre a nyugodt dunaújvárosi életformát váltják fel a lármás fővárosival?

Tény, hogy a családdal remekül éreztük magunkat Dunaújvárosban, de biztosan megszokják Budapestet is. Én biztosan, hiszen Frankfurtban már részem volt a világvárosi forgatagból. Ami fontos, hogy a lányomnak szeptemberig találnunk kell egy szlovák nyelvű iskolát. Mikor áll edzésbe?

Remélem, már kedden (azaz ma), ami azt jelenti: a Dunaferr és a Frencváros vezetői végérvényesen megállapodtak az átigazolásomban. Egyébként nehéz szívvel hagytam ott a Dunaferrt, hiszen remek csapatban szerepelhettem, ám korábban eredetileg is a Ferencvároshoz szerződtem volna, de akkor éppen anyagi gondok voltak a klubnál, így kerültem Dunaújvárosba, amit cseppet sem bántam meg. Igaz, azt sem, hogy most a Ferencvároshoz szerződhettem. A gyors megállapodást a játékos menedzsere, a Németországban élő Jakab László is megerősítette nekünk, mondván: a mai világban mindezt egy egyszerű faxváltással el lehet rendezni. Garami József, a Fradi új szakmai igazgatója, egyben vezetőedzője, röviden ekképp értékelte az első tréningen tapasztaltakat: „Hangulatos foglalkozáson vagyunk túl, összességében jól mozogtak a játékosok, ám azért a néhány hetes kihagyás is meglátszott a mozgásukon. A ciprusi edzőtáborig a Népligetben készülünk, ám nem bentlakásos rendszerben.” Kérdésünkre, hogy Penksa konkrét kívánságára érkezett-e a csapathoz, a rutinos szakember azt mondta, minden új igazolást kollektív egyeztetés előzött meg, amiben egyetértésre jutottak. Arról viszont egyelőre a vezetők sem akartak beszélni, hogy kikkel állnak még tárgyalásban, ami biztos: elsősorban kelet-európai, így cseh, szlovák és jugoszláv futballistákkal szeretne erősíteni a Fradi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?