Marat Szafin is döntős

Melbourne. A papírformának megfelelően ötjátszmás mérkőzést hozott a férfi egyes második elődöntője is: az orosz Marat Szafin 3 óra 43 perc alatt győzött a német Tommy Haas ellen. A holnapi fináléban a svéd Thomas Johansson ellen mérkőzik.

Melbourne. A papírformának megfelelően ötjátszmás mérkőzést hozott a férfi egyes második elődöntője is: az orosz Marat Szafin 3 óra 43 perc alatt győzött a német Tommy Haas ellen. A holnapi fináléban a svéd Thomas Johansson ellen mérkőzik. A női páros döntőjében a Hantuchová, Sanchez-Vicario szlovák, spanyol duó vereséget szenvedett a Hingis, Kurnyikova kettőstől.

A két teniszező az 53 perces első, majd az egyórás második játszmában egyszer-egyszer veszítette el adogatását, így rövidítések döntöttek. A harmadik szettben (45 perc) Haas jóval kevesebbet hibázott ellenfelénél, így biztosan jutott újra lépéselőnyhöz. A negyedik játszma elején esőszünet zavarta meg a találkozót, s 45 percig tartott, amíg fedett pályává alakították át a Rod Laver Arenát. A pihenő megnyugtatta Szafint, aki alig több, mint 15 perc alatt, játékot sem veszítve újra egyenlített. A döntő szett elején az orosz újra elnyerte riválisa adogatását, s 4:1-re elhúzott. Az egyéni Grand Slam-döntőt még sohasem játszó Haas nem adta fel, mindent megtett a fordításért, de nem bírt a US Open 2000-es bajnokával.

EREDMÉNYEK – férfi egyes, 2. elődöntő: Szafin (orosz, 9. kiemelt)– Haas (német, 7.) 6:7 (5:7), 7:6 (7:4), 3:6, 6:0, 6:4; női páros, döntő: Hingis, Kurnyikova (svájci, orosz 8.)–Hantuchová, Sanchez-Vicario (szlovák, spanyol 12.) 6:2, 6:7, 6:1.

NYILATKOZATOK – Marat Szafin: „Köszönöm a Jóistennek, hogy esőt küldött, mert a kényszerszünet nélkül esélyem se lett volna a győzelemre. A pihenő alatt eldöntöttem, hogy taktikát változtatok. A folytatásban nagyszerűen játszottam, kiválóan adogattam. Esélyt sem adtam ellenfelemnek.” Tommy Haas: „Nincs igazi mentségem a vereségre. A találkozó befejező szakaszában a lábaim már nem engedelmeskedtek, egyszerűen elfáradtam. A szünet sem segített, megtörte a játékomat.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?