Maradona örökösei életük végéig élhetnek munka nélkül

Diego Maradona

A november 25-én elhunyt Diego Maradona örökösei életük végéig élhetnek munka nélkül a legendás futballista ügyvédje szerint.

A meg nem határozott összegű hagyatékból a dubaji, svájci és mexikói számlákhoz egy kilencven napot meg nem haladó eljárás után férhetnek hozzá az argentin sztár öröklésre jogosult gyermekei.

A néhai sztárjátékos öt gyermeket ismert el a magáénak, de további hatan állítják, hogy nekik is Maradona az apjuk, ez jóval kiterjedtebbé teszi az örökösödési eljárást. Az ügyvéd szerint az öt örökös mindegyike akkora összeghez jut, hogy életük végéig munka nélkül meglehetnek belőle.

Örökösei brutális vagyonnal lettek gazdagabbak, ami javarészt méregdrága értéktárgyakból és ingatlanokból áll. Bizonyos hírek szerint ez több mint 75 millió dollárt jelent. Ám a legfrissebb hírek szerint tovább emelkedett Maradona vagyonának értéke, amelyről Fidel Castro fia tájékoztatta Maradona ügyvédjét. Eszerint Castro egy házat ajándékozott Maradonának a La Pradera egészségügyi központban, ahol rengeteg emléktárgy található a futballsztártól. Egyelőre nem tudták még meghatározni a ház és a benne található tárgyak értékét, ám annyi biztos, jelentősen megnőtt Maradona hagyatéka – írja a Marca című lap online kiadása.

A lap tételesen is felsorolja, mire számíthatnak az örökösök: Maradonának gabonamalmai, tésztagyárai és export-import vállalatai voltak Venezuelában, Havannában luxusszállodát tartott fenn, Argentínában 4 házat és egy luxuslakást, Belorussziában egyebek mellett egy hatalmas kétéltű járművet, Kínában pedig több futballiskolát. Olaszországban Stefano Ceci barátja jóvoltából különböző befektetései voltak, Dubajban egy 300 ezer euró értékű és egy 145 ezer dolláros BMW i8-ast garázsolt. Az ékszerek közül a Marca egy 300 ezer euró értékű briliánsgyűrűt emelt ki, amelyet belorusz értékeihez sorolt.

Az illetékes argentin bíróság döntése nyomán Maradonát nem hamvaszthatták el, mivel a holttestét „meg kell őrizni” arra az esetre, ha DNS-re lesz szükség a világbajnok argentin labdarúgó apasági ügyeiben. A sztárfocistát a Buenos Aires-i Bella Vistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezték örök nyugalomra, ahova a szüleit is temették. (MTI, Life.hu, ug)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?