Majdnem teljes olasz mámor

Bejött a papírforma, továbbment a Real és a Bayern is (utóbbi 0:0-val), Buffont kiállították az utolsó (?) BL-meccsén.A Bajnokok Ligája története során keddig mindössze kétszer fordult elő, hogy valamelyik csapat a kieséses körben háromgólos hátrányt ledolgozzon.

Bejött a papírforma, továbbment a Real és a Bayern is (utóbbi 0:0-val), Buffont kiállították az utolsó (?) BL-meccsén.

A Bajnokok Ligája története során keddig mindössze kétszer fordult elő, hogy valamelyik csapat a kieséses körben háromgólos hátrányt ledolgozzon. Ehhez képest kedden a Roma verte meg 3:0-ra a Barcelonát, s ezzel idegenben lőtt gólokkal ki is ejtette a katalán együttest, szerdán pedig a Juventus került közel ahhoz, hogy ugyanezt megtegye a Real Madriddal. A torinói 0:3 után Madridban a 96. percig 3:0-ra vezettek az olaszok, ekkor aztán Ronaldo belőtte a Vázquez fellökéséért megítélt tizenegyest, így elmaradt az újabb csoda.

Az olaszok (és a katalánok) csalásról és rablásról beszéltek a tizenegyes kapcsán, a madridiak szerint minden a legnagyobb rendben volt. Objektíven nézve utóbbiaknak van igazuk, a hajrában néha ámokfutóként rohangáló Medhi Benatia valóban meglökte a madridi támadót, a tizenegyest meg lehetett adni. Az olaszok és a semleges szurkolók inkább a meccs dinamikája miatt érezték a szituációt igazságtalannak.

Egészen emberfeletti volt, amit a Juventus ezen a mérkőzésen produkált. Az odavágó után Massimiliano Allegri lemondott a továbbjutásról („focizunk egyet százezer ember előtt a Bernabéuban”), de kiderült, hogy ez csak altatás volt. A Juve úgy rárontott a Real Madridra, hogy már a 8. percben vezethetett volna három góllal. Komolyan: a Realnak mázlija volt, hogy nem így alakult a meccs. Aztán a hazaiak összekapták magukat, de igazán komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani, hiányzott belőlük az élesség, a Juventus viszont olyan erőt mutatott, hogy nem volt meglepő a második, majd a (meglehetősen szerencsés) harmadik gólja sem. S amikor lélekben már mindenki a hosszabbításra (az utóbbi évtizedek várhatóan egyik legdrámaibb hosszabbítására) készült, akkor az angol bíró befújt egy elsőre eléggé vitathatónak tűnő büntetőt a hazaiak javára. Az olasz szurkolók csalást kiáltottak, Chiellini fiktív pénzkötegeket rázott a madridi focisták felé, a semleges szurkolók pedig úgy érezhették, elvettek tőlük egy még ennél is emlékezetesebb futballélményt.

Az olasz csapatok e heti BL-produkciója az utóbbi évek egyik legnagyobb szenzációja volt. Az odavágók után azt írtam, érvényesült a papírforma, a Barca és a Real ennyivel jobb az olasz kluboknál. Most viszont kiderült, hogy az olasz futballban (amelyet a peches vb-lemaradás miatt is divat temetni) hihetetlen szellemi tőke és tudás összpontosul. Egyszerűen tökéletes volt az a taktikai fegyelem, koncentráció és rugalmasság, amellyel a Roma, majd a Juventus a világ két kiemelkedő csapatát megfojtotta. Ez a „megfojtás” pedig most sem az annyit szidott catenaccio volt, a Barcelona és a Real Madrid ritkán kap három gólt egy meccsen.

A Bayern csak 0:0-ra játszott odahaza a Sevillával, így 2:1-es összesítéssel lépett tovább a legjobb négy közé, ahol a BL története során először lesz jelen egy-egy angol, német, olasz és spanyol csapat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?