Magyar öröm, szlovák bánat

Zsolna/Zalaegerszeg. Szerdán rendezték a labdarúgó Bajnok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzéseit. A Žilina balszerencsés találkozón döntetlenezett a svájci bajnokkal, míg a Zalaegerszeg minimális győzelmet aratott az NK Zagreb ellen. A visszavágókra jövő szerdán kerül sor.

Marián Klago sokszor tisztázott a Žilina–FC Basel BL-selejtezőn, de egyszer saját kapujába rúgta a labdátTASR-felvételRitkán látható balszerencsés meccset vívott a zsolnai csapat. Egy klasszissal jobb volt vidéki együttes benyomását keltő ellenfelénél, amely csak rúgta a labdát, de nem játszott vele. Mégis döntetlen lett az eredmény. Elsősorban azért, mert kiválóan védett Zuberbüchler, a svájciak kapusa, másodsorban pedig azért, mert a hazaiktól elpártolt a szerencse. Egyértelműen uralták a meccset, támadtak, lövésekkel próbálkoztak, megérdemelten szereztek vezetést, de aztán olyan öngólt vétettek, amilyen minden tíz évben látható: Klago senkitől sem zavartatva szögletre akarta küldeni egy lecsorgó svájci lövés után a labdát, ám rosszul találta el, jobb térdére pattant és onnan a hálóba (Čech kapus Rossi lövésére mozdulva kint állt a kapujából). A játék képe alapján két-háromgólos győzelmet érdemelt volna a szlovák bajnok. Maradt az 1:1, nem teljesült hát Leoš Kalvoda edző egyik kívánsága sem: csapata nem győzött és gólt kapott. A Žilina a lehető legrosszabb eredményt érte el, így a bázeliek az esélyesebbek a továbbjutásra, szerdán elég nekik a 0:0 is.

LEOŠ KALVODA, a zsolnaiak edzője: „Peches mérkőzést vívtunk, jobbak voltunk ellenfelünknél, de öngólt vétettünk. Hibák is jellemzik a futballt, mi elkövettünk egy hihetetlent. Természetesen jobb lett volna az 1:0-lal utazni a visszavágóra. Megpróbáljuk a lehetetlent.”

CHRISTIAN GROSS, az FC Basel edzője: „Ilyen mérkőzést vártam, a hazaik játszottak fölényben, a középpályán nem tudtuk megtartania labdát, szerencsés góllal egyenlítettünk. Ha tovább akarunk jutni, egy hét múlva sokkal jobban kell futballoznunk.”

A lezúdult eső miatt csúszós talajú pályán zajlott a ZTE–NK Zagreb meccs, melynek első félidejében a hazaiak technikailag és taktikailag is ellenfelük fölé nőttek, a második félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon több lehetőség adódott a gólszerzésre. A hajrában óriási helyzeteket hagytak ki a horvátok.

BOZSIK PÉTER, a ZTE edzője szerint a rúgott gól mellett pozitívum, hogy nem kapott gólt az együttese: „Jobb lett volna még egy gólt szereznünk. Ha ez sikerül, most nyugodtabb lennék. Azonban el kell ismernem, hogy a második félidőben volt egy 20-25 perces időszak, amikor fáradtság miatt rosszul játszottunk. Sokat érhet, hogy most nem kaptunk gólt, ám így is reális esélyt látok a továbbjutásra. Igaz, ehhez Zágrábban is gólt vagy gólokat kell lőnünk. A horvát együttes nem okozott számunkra különösebb meglepetést, mi viszont szerencsére javuló formában játszottunk a kispesti fellépéshez képest.”

IVAN KATALINICS, a Zagreb trénere még lát esélyt a továbbjutásra: „Számunkra rossz eredmény született. A középpályán gyengék voltunk, és adódó lehetőségeinket sem használtuk ki. Ettől függetlenül Zágrábban megpróbáljuk kiharcolni a továbbjutást.” (T. V.)

Bajnokok Ligája-selejtezők

Sparta–Kutaiszi 3:0, Skonto Riga–Levszki Szófia 0:0, Dinamo Kijev–Pjunyik Jereván 4:0, Maccabbi Haifa–Bobrujszk 4:0 – a mecscset Ciprus szigetén rendezték, Lilleström–Zseljeznyicsar Szarajevó 0:1, Hammarby–Partizan Beograd 1:1, Serif Tiraszpol–Grazer AK 1:4, FC Bruges–Dinamo Bucuresti 3:1, Vardar Szkopje–Legia Warszawa 1:3, Bröndby–Dinamo Tirana 1:0, Maribor–APOEL Nicosia 2:1, Boavista–Hibernians 4:0.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?