Magas színvonalú párharc Ekelen

Ekel/Garamkálna. A nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának szombati találkozóján ugyan a második helyre pályázó garamkálnaiak szereztek vezetést, ám a magas színvonalú párharc végén a hazaiak karja lendült a magasba.

Ekel/Garamkálna. A nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának szombati találkozóján ugyan a második helyre pályázó garamkálnaiak szereztek vezetést, ám a magas színvonalú párharc végén a hazaiak karja lendült a magasba. A vendégek nem csupán pontokat vesztettek, hiszen a mérkőzés hajrájában két futballistájukat kiállította a játékvezető.

A hazaiak kissé megilletődötten kezdték a találkozót, az első negyedórában a garamkálnaiak irányították a játékot. A mezőny ekeli újonca azonban fokozatosan magára talált és egyre gyakrabban veszélyeztette az első védései után bizonytalan hálóőr benyomását keltő Dékány kapuját. A házigazdák két japán légiósa, Kensuke és Hiroki helyzeténél azonban baj volt az irányzékkal. A garamkálnaiak egy védelmi megingásból hasznot húzva a 23. percben Hrnčiar révén előnyhöz jutottak. A találatot követő percekben tovább növelhették volna vezetésüket. Egy kapu előtti kavarodásból Čontoš és Biely is gólt szerezhetett volna, a ziccer azonban kimaradt. A labda a kapufán csattant. Az első játékrész végén Banda egyenlítítési alkalmat hagyott kihasználatlanul: egy lépésről a vendégkapus kezébe fejelte a labdát. Fordulás után rákapcsoltak a vendéglátók. Egyre nagyobb nyomás nehezedett a jó formában hárító Dékány kapujára. Az 54. percben Banda kiegyenlített. A találat felvillanyozta az ekelieket, akik a 70. percben fordítottak. Ezúttal Szűcs volt eredményes. Kensuke lövését a kapufára tolta Dékány, Szűcs és Banda pontatlanul célzott. A hajrában kétszer is piros lapott húzott elő zsebéből a bíró. A 83. percben Zdychavský utánrúgásért begyűjtötte második sárgáját, mehetett zuhanyozni. A vendégek csapatkapitánya, Thaly túl hevesen és hangosan reklamált, őt is kiállította a bíró. A vendéglátók elsősorban küzdenitudásban múlták felül a jó játékerőt képviselő ellenfelüket.

OKOLIČNÁ N/O.–KALNÁ N/HR. 2:1 (0:1). Gólszerzők: Banda (54.), Szűcs (70.), ill. Hrnčiar (23.) Sárga lap: Machata, Banda, ill. Hajtó, Hrnčiar, Zdychavský. Piros lap: Zdychavský (83.), Thaly (84. – mindkettő Kalná n/Hr.). Játékvezető: Adamkovič, 450 néző.

OKOLIČNÁ N/O.: Mautner, Somogyi, Bartal, Ódor, Hiroki, Meleg, Erdei, Machata, Szűcs (90. Kreitz), Banda, Kensuke. KALNÁ N/Hr.: Dékány–Hrnčiar, Šulányi, Rácz, Zdychavský, Sakoš, Thaly, Čontoš (79. Tóth), Hajtó, Szilvás (68. Varga), Biely. (ag, ái)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Anton Grajcár (Okoličná n/O.): „Csak a találkozó elején voltak kételyeim. Szerencsére átvészeltük a vendégek vezető gólja utáni hektikus perceket. Utána azonban már mi uraltuk a mezőnyt, fölényünket gólokkal is kifejezésre juttattuk. Végre a nézők is megtalálták számításukat, végre futballünnep szemtanúi voltak. A két piros lap ellenére sportszerű mérkőzés zajlott nálunk.“

Mário Škorupa (Kalná n/Hr.): „Jól kezdtünk. Vezető gólunkat követően azonban elpuskáztuk ziccereinket, s ez megbosszulta magát. Tanítványaim lendülete érthetetlenül alábbhagyot, harci kedve lelohadt. A végén pedig fegyelmezetlenségünkért nagy árat fizettünk. Ilyen hozáállással aligha lehet esélyünk az átszervezésnél még feljutást biztosító második hely kiharcolására.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?