Magabiztos győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Budapest |

<p>A Ferencváros hazai pályán rendkívül magabiztosan, 4-1-re legyőzte a holland Go Ahead Eagles együttesét, így 5-2-es összesítéssel bejutott a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójába.</p>

A találkozót zárt kapuk mögött rendezték, mivel a zöld-fehér klubot a tavalyi, Rijeka elleni EL-mérkőzésen történt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt megbüntette az európai szövetség.    A Ferencváros a következő körben a máltai Balzan és a bosnyák Zeljeznicar párharcának győztesével találkozik.    Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:Ferencváros-Go Ahead Eagles (holland) 4-1 (3-0) Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Bojan Pandzic (svéd)Továbbjutott: a Ferencváros, 5-2-es összesítésselgólszerzők: Gera (4.), Böde (20.), Busai (45.), Haraszti (88.), illetve Türüc (93.)sárga lap: Gera (84.), Hajnal (90.), illetve Nieuwpoort (51.) Ferencváros:Dibusz - Ramírez, Nalepa, Dilaver (Gyömbér, 28.), Leandro - Somália, Gera - Varga R. (Haraszti, 79.), Busai (Hajnal, 72.), Lamah - Böde   Go Ahead Eagles:Cummins - Nieuwpoort (Lambooij, 76.), Schenk, Vriends, Teijsse - Duits (van Ewijk, 73.), Rijsdijk, Türüc - van Overbeek, Schalk (Ten Den, 59.), Wolters Akárcsak a párharc első felvonásán, ezúttal is rögtön a mérkőzés elején vezetést szerzett a Ferencváros, s most is Gera Zoltán volt eredményes a negyedik percben. Az egy héttel ezelőtti összecsapással ellentétben a zöld-fehérek ezúttal a folytatásban is lendületben maradtak és kihasználták helyzeteiket: Böde Dániel révén már a huszadik percben megduplázták előnyüket, ráadásul Thomas Doll együttese közvetlenül a szünet előtt el is döntötte a továbbjutást, miután Busai Attila továbbította az üres kapuba Roland Lamah átadását.    A fordulást követően csak a különbség maradt az egyetlen kérdés, a 64. percben növelhette volna előnyét a magyar együttes, de Lamah büntetőt rontott.    A fővárosiaknak ezután is volt még néhány lehetősége, ezek közül Haraszti Zsolt az egyik utolsót értékesítve talált a kapuba, a végeredményt pedig a vendégek részéről Deniz Türüc állította be egy szépségdíjas találattal.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?