Ma Izland következik

<p>A magyar férfikézilabda-válogatott sima, 34:27-es vereséget szenvedett a világbajnoki címvédő spanyol csapattól a dániai Európa-bajnokság vasárnapi nyitónapján. Ma (18.00) Izland lesz az ellenfél.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A magyaroknak csak rövid jó periódusaik voltak a világbajnok spanyolokkal szemben. Az első negyedórában a spanyolok elhúztak 9:3-ra, s bár a magyarok egy jól kihasznált emberelőnyben feljöttek 10:9-re, a félidő vége 17:10 volt a spanyolok javára. A második félidőben sem tudott felzárkózni Mocsai Lajos együttese. A magabiztos vezetés tudatában a spanyolok védekezése kissé fellazult, amit ki is használtak a magyarok, de mindkét oldalon potyogtak a gólok, s a végére is maradt a hétgólos különbség.

„Számunkra a mostani felállásban kellett egy kis tapasztalat, hogy játékba lendüljünk, tudtuk jól, hogy azok a fázisok, amik az első félidő első és utolsó tíz percében történtek, a világbajnok ellen nem megengedhetőek. Az a csapat, amely az elején nem tudja belőni a helyzeteit, komoly hátrányba kerül. Amikor a csapat feloldódott, a második félidőben többet improvizált, keményebben kézilabdázott. A csapatunkból hiányzik még az összhang, ráadásul sajnos az átlövőink játékhiánnyal küszködnek” – nyilatkozta a mérkőzés után Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Ilyés Ferenc csapatkapitány így értékelte a meccset: „Tizenöt perc után érkeztünk meg erre az Európa-bajnokságra, feljöttünk egy gólra, aztán pár hibát elkövettünk támadásban, és kaptunk öt leindításgólt, amivel hét lett a különbség a szünetre. Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy megpróbáljuk megfordítani, de öt gólnál jöttek olyan ítéletek, amelyekkel egyszerűen nem tudtunk továbblépni. Azt hiszem, ennek a spanyol válogatottnak talán túlságosan is nagy respektje van a bíróknál.”

A kapus Mikler Roland szerint nagyon fontos, hogy a gárda túltegye magát a spanyolok elleni összecsapáson, s ma az izlandiak ellen jó játékot tudjon mutatni. A hálóőr úgy vélte, az izlandi együttes rendkívül koncentrált és agresszív, ám csupaszív játékkal és a taktikai utasítások százszázalékos betartásával lehet esélye a magyar csapatnak. „Meg kell állítanunk őket, hogy ne kapjunk annyi gólt lerohanásból, mint a spanyolok ellen. Három–négy extra teljesítményre van szükség, hogy elöl és hátul is egy nagyon kemény, kompakt csapatot alkossunk” – mondta a szegedi kapus.

Mocsai Lajos az izlandiak elleni találkozó kapcsán megjegyezte: „Az első és legfontosabb, hogy a védőjátékban azt a ritmust, azt a tempót, azt az összeszokottságot el kell érni, amelyet eddig még nem tudtunk. Ez nagyobb rizikóval járó védekezés, de ha ez javul, akkor meglepetést lehet okozni.” A kapitány hozzátette, a legnagyobb probléma továbbra is az, hogy az Ilyés–Schuch belső védőpárosnak nincs alternatívája.(MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?