Löw győztes jubileumban bízik

<p>A Nationalelf 100. világbajnoki mérkőzését játssza ma – az ellenfél az aranylabdás Cristiano Ronaldo vezette Portugália. A „második halálcsoportnak” kikiáltott G kvartett másik meccsén Ghána az USA-val csap össze.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Joachim Löw együtteséből közvetlenül a vb előtt kidőlt a gyors szélső, Marco Reus, ám a német csapat így is önbizalommal telve várhatja az összecsapást, mivel legutóbbi 11 találkozóján veretlen maradt. A torna rajtjára a két másik sérült felépült, a kapus Manuel Neuer és a védő Philipp Lahm is Löw rendelkezésére áll.

Bastian Schweinsteiger tegnap helikopterrel utazott orvosi kivizsgálásra, mert kapott egy rúgást, de a hírek szerint ő is bevethető lesz a mai mérkőzésen.

A németek nagy célokkal utaztak Brazíliába, szeretnének véget vetni 18 éve tartó, trófea nélküli sorozatuknak. A Nationalelf az 1996-os Eb óta nem nyert sem kontinensviadalt, sem vb-t, bár a legutóbbi három világbajnokságon dobogós helyen zárt, ahogy a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon is bejutott a legjobb négy közé.

A két csapat korábban 17-szer találkozott egymással, a mérleg a németek számára kedvezőbb: 9 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség. Világbajnokságon legutóbb 2006-ban csaptak össze, a bronzmeccsen a házigazda németek 3:1-re nyertek Portugália ellen.

A portugálok eredményességét kétségtelenül a Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo határozza meg, aki a jelentések szerint teljesen felépült sérüléséből, amely az idény végén, illetve a vb-felkészülés elején hátráltatta.

„Nagyon fontos, hogy visszatért. Az olyan futballisták, mint Cristiano Ronaldo, minden csapat számára aranyat érnek” – dicsérte védencét Paulo Bento, a portugálok szakvezetője, aki már Fabio Coentraóval, Pepével és Raul Meirelessel is számolhat, mivel mindannyiuk sérülése rendbe jött.

A németeknek ez lesz a 100. világbajnoki meccsük, s csatáruk, Miroslav Klose már egy góllal beállítaná a vb-ken lőtt legtöbb gól rekordját, amelyet egyelőre a brazil Ronaldo tart 15 találattal. Az azonban még kérdéses, pályára lép-e Klose.

Ronaldo egyébként elárulta, hogy Klose ellen fog szurkolni a vb-n, mert bár tudja, hogy nem megdönthetetlen a csúcsa, nem szeretné, ha éppen Brazíliában fosztanák meg tőle.

A csoport másik meccsén Ghána és az USA azzal a tudattal csaphat össze, hogy a győztes megőrzi esélyét arra, hogy meglepetést okozzon a négyesben továbbjutásával, a vesztes pedig szinte biztosan elbúcsúzhat nyolcaddöntős álmaitól.

„Nagyon jó csapat az amerikai, nem lesz könnyű dolgunk” – mondta Akwasi Appiah, a ghánaiak szövetségi kapitánya, aki csapatával arra készül, hogy sorozatban harmadszor is túlélje a csoportkört a vb-ken.

Kollégája, a német Jürgen Klinsmann szerint a középpályán dőlhet el a csata. Az egykori klasszisjátékos szerint kiegyenlített, izgalmas és szórakoztató meccsre van kilátás. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?