Lopni akarnak a szarkák

Newcastle/Valencia/Róma. Méghozzá három pontot az Internazionalétól, amelyet ma este Newcastle-ban fogadnak a labdarúgó Bajnokok Ligája második csoportkörének mérkőzésén. Ezen kívül még három találkozót rendeznek a legrangosabb európai kupában.

A leverkuseni Juan és Toppmöller edző. Lesz-e alkalmuk a Barcelona elleni meccs során a gratulációra? TASR/EPA-felvételAzért a megkülönböztetett figyelem a szarkáknak becézett angol csapat esetében, mert köztudottan fantasztikus dolgot hajtott végre az első csoportkörben: három meccs után pont és gól nélkül állt az utolsó helyen, aztán olyan hajrát vágott ki, amire nincs példa a kupák történetében: megnyerve a hátralévő három találkozóját csoportmásodikként bekerült a nyolcaddön-tőbe! Hiába no, egy angol gárda nem arról ismerszik meg, hogy belesüllyed a pontatlanság-góltalanság mocsarába és lemond minden reményről. A 69 éves Sir Bobby Robson edző együttese most is bizakodik. Ha megverte a Juventust (1:0), miért ne tehetné ugyanezt egy másik olasz óriással, az Internazionaléval? A milánóiak jól emlékezetükbe vésték a Juve edzőjének, Marcello Lippinek szavait: „Nem egyszerű egy ilyen izzó stadionban vendégcsapatként játszani. Ha pedig hátrányba kerülsz, szinte nincs visszaút.” Egyébként mindkét csapat kikapott a hétvégi bajnokin (Milan–Inter 1:0, Manchester Utd. –Newcastle 5:3), az öt gól Shearerék hálójában azt sugallja, gyenge a védelmük, de hát az olaszok nem arról híresek, hogy zsinórban rúgják a gólokat. Bár soraikban ott van az argentin Grespo, aki F. Inzaghival holtversenyben, 9 találattal vezeti a BL góllövőlistáját.

A Leverkusen–Barcelona párharc inkább csak a nagy nevek miatt tűnik rangadónak, ugyanis az utóbbi hetekben egyik csapat sem kényezteti el rajongóit, csak küszködik a bajnokságban. Ez még az első csoportkört pontveszteség nélkül záró Barcára is vonatkozik, főleg azok után, hogy a Real elleni szombati szuperrangadót nem tudták megnyerni Kluiverték, csak a 10. helyen állnak a Primera Divisionban. A tavasszal még BL-döntős Bayer pedig mindössze 11. a Bundesligában.

Valenciában négy erősségét (Ibrahimovic, Galásek, Van der Meyde, Chivu) lesz kénytelen nélkülözni az Ajax, a fiatal tehetségek „gyűjtőhelyének” számító holland csapat, így a 2000-ben és 2001-ben is BL-döntős spanyol bajnok az összecsapás egyértelmű esélyese. Meg kell azonban jegyeznünk: a kissé rutintalan, de rendkívül gyors játékra képes vendégek meglephetik az ibériaiakat, idegenben nagyon tudják a kontrákat. Kérdés, mennyire lesznek képesek ellenállni a hazaiak szervezett, jól kimunkált csatárjátékának.

Pályára lép-e a szupersztár? Ez a kérdés foglalkoztatja a Serie A-ban csak kínlódó AS Roma szurkolóit. Francesco Totti térdsérüléssel bajlódik, a legutóbbi bajnokit is kihagyta, kaptak is a „farkasok” három csupaszt Parmában. A rómaiak szerencséje (?), hogy a nemzetközi alakulatot felvonultató Arsenal sem nagyon legénykedhet, távol van korábbi formájától. Erőtlenül, helyenként önbizalom nélkül futballozik, mások harcolták ki neki a BL-továbbjutást is. Nem szabad azonban elfeledni, ősidők óta tartó olasz–angol rivalizálásról van szó, s ilyenkor még az is megtörténhet, hogy jó, izgalmas és érdekes meccs kerekedik ki az összecsapásból. A szlovák Ľuboš Micheľ játékvezető jóvoltából is.

A BL MAI MŰSORA, A-CSOPORT: Bayer Leverkusen–FC Barcelona, Newcastle United–Internazionale. B-CSOPORT: AS Roma–Arsenal, FC Valencia–Ajax Amsterdam. Minden mérkőzés 20.45 órakor kezdődik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?