Lévai siker az újoncok rangadóján

Léva |

<p>Hazai győzelemmel ért véget szombaton a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának élmezőnyében tanyázó két újonc idényzáró erőpróbája.</p>

A vendégeket hidegzuhanyként érte Švec 4. percben szerzett találata. A lévai futballista jól helyezkedett a kapu előtt, és a tehetetlen vendégkapus, Jankó mellett a hálóba pöckölte a csapatkapitány Pavlík szabadrúgását – 1:0. A középkezdést követően Turza cikázott át a vendéglátók védelmén, lövését azonban Ivanič lábbal hárította. Később Pavlík szabadrúgását követően legalább hat játékos lába előtt suhant el a labda, majd Ármai hét méterről csupán centiméterekkel fejelt a kapu mellé.

A 18. percben az agilis Švec lövése célt tévesztett, majd Turza jobb sarokba tartó húsz méteres szabadrúgását hatástalanította a lévai hálóőr. A 34. percben Kubala lövését lábbal védte Jankó. A 36. percben Turza egyenlíthetett volna: Faragó beadását azonban elpuskázta a csatár. A 38. percben előbb Krenčan fejesénél, majd Jankó Švec lövésénél remekelt a vendégek kapusa. Négy perccel az első játékrész befejezése előtt Kubala átadásából Krenčan profitált – 2:0. A 44. percben előbb Turza fejese, majd Faragó lövése a kapufán csattant.

A második félidőben az ekeliek irányították a játékot. Az 54. percben Faragó Yoshizawához továbbított, a japán vendégjátékos lövése azonban ismét a kapufán landolt, majd Kubala löketét ujjheggyel tolta a léc fölé a vendégek hálóőre. A 74. percben a csereként beállt Špaňo Ármaival ügyetlenkedett el egy góllal kecsegtető helyzetet, majd Faragó lövésénél is baj volt az irányzékkal. „Jobbak a vendégek” – állapította meg az egyik hozzáértő hazai törzsszurkoló. A hajrában Gőgh bombája a léc felett süvített el, majd Erdei lövése landolt Ivanič hálójában, de a találatot a precíz játékvezető les címén érvénytelenítette.

A hosszabbítás elején Fríbert lerántotta Turzát, a bíró tizenegyest ítélt. A büntetőt a sértett a kapusba rúgta, a kipattanóra Novák csapott le és a jobb sarokba célzott – 2:1. „Annyira csúszott a talaj, hogy művészet volt talpon maradni”– kommentálta a kimaradt tizenegyest az ekeliek gólzsákja, Turza Roland.

LEVICE–OKOLIČNÁ NA OSTROVE 2:1 (2:0). Gólok: Švec (4.), Krenčan (41.), ill.: Novák (90.). Sárga lap: Fríbert, ill. Meleg. Játékvezető: Valla, 600 néző.
LEVICE: Ivanič–Fríbert, Ármai, Stopper, Varga, Füle (87. Meňhard), Krenčan, Pavlík, Začka (74. Špaňo), Švec (79. Kúdela), Kubala. OKOLIČNÁ N/O.: Jankó–Somogyi, Bartal, Meleg, Novák, Turza, Faragó (85. Erdei), Machata, Yoshizawa, Herberger, Gőgh.

***

EDZŐI VÉLEMÉNYEK
Dušan Szabó (Levice): „A rendkívül mély, sáros talajon kitűnően vizsgázott a csapatom. Megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot, védenceimet köszönet illeti az őszi teljesítményért, a meglepő második helyért. Tavasszal még ennél is jobb eredményeket szeretnénk elérni.”
Anton Grajcár (Okoličná n/O.): „Örülök, hogy korrekt környezetben, sportszerű mérkőzést vívott a két csapat. Nem érdemeltünk vereséget, szerintem a döntetlen igazságosabb lett volna. A második félidőben mi játszottuk a prímet.”  (Ábel Gábor)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?