Létkérdés az erősítés

Jozef Obert menesztése után sokáig nyitott volt az edzőkérdés a II. labdarúgóligában szereplő bacsfai csapatnál. Fieber Péter (ősszel még a pozsonyi Rapid együttesét irányította) szerződtetése lezárhatja ezt az időszakot. A szerződés-ről azonban még hiányzik a két fél aláírása. Hogyan látja a helyzetet az edzőjelölt?

„Nem lesz könnyű pótolni Jurko góljait”Somogyit Tibor felvételeMennyire vehető biztosnak a megállapodás?

Pár napja vettük fel a kapcsolatot, és még nincs teljesen tető alatt a szerződés. A hét végéig még leülünk a klub támogatóival is, hogy megtárgyaljuk a bacsfai foci jövőjét. Szeretnénk új életet lehelni a helyi labdarúgásba, de a jelenlegi körülmények között ez nem lesz könnyű. Napokon belül okosabbak leszünk.

Mekkora pluszt jelent a klub közelsége a fővároshoz?

Természetesen, ez is közre játszhat a döntésemben. Nem lennék távol a családomtól, és az utazás sem okoz különösebb gondot.

Várható új játékosok érkezése volt munkaadójától, vagyis a pozsonyi Rapidtól?

Jó kapcsolatban vagyok mindenkivel. Egykori egyesületeimben, de más klubokban is megszólítottunk játékosokat. Szerintem sok tehetséges fiatal labdarúgó van Szlovákiában, akik anyaegyesületükben nem kapnak elég játéklehetőséget. Miért ne bizonyíthatnák a bacsfai klub színeiben, hogy több rejlik bennük?

Mennyire ismeri újdonsült csapatát, és megvalósíthatónak tartja az őszi teljesítmény megismétlését?

Mivel előtte is a II. ligában edzősködtem, ismerem a bacsfai futball helyzetét, a játékosok közül csak Pinte Attilával van személyes kapcsolatom. Most még korai lenne megjósolni a tavaszi szereplést, minden attól függ, milyen játékosokat sikerül a távozók helyére igazolni. Jelenleg nem túl rózsás a helyzet, de az elkövetkezendő két hétben azon fáradozunk majd, hogy megerősítsük a keretet. Több labdarúgót is kipróbálunk. Nem a kiesés ellen szeretnénk játszani.

Edzőként a támadófutball, vagy inkább a védekező felállás híve?

A világ labdarúgása a támadó felfogású foci felé tart, én is ennek vagyok a híve. Az már más kérdés, a játékoskeret milyen taktikát enged meg. Nem lesz könnyű pótolni Jurko góljait, de úgy gondolom, talán eddig nagyon rá játszott a csapat. Egy másik, sokoldalúbb labdarúgó esetleg nem rúg majd annyi gólt, de több helyzetet készíthet elő a társaknak. Nem egy emberen áll vagy bukik az egész csapat teljesítménye.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?