Lépéshátrányban a gólgyáros

Győr. A férfi kézilabda NB I legutóbbi küzdelemsorozatában Szabó Péter, a győriek 21 esztendős átlövője kétszáztizenhét gólt szerzett. Ennél több találatot csak a kubai Savon ért el (223).

Győr. A férfi kézilabda NB I legutóbbi küzdelemsorozatában Szabó Péter, a győriek 21 esztendős átlövője kétszáztizenhét gólt szerzett. Ennél több találatot csak a kubai Savon ért el (223). A Dunaszerdahelyről származó játékos (öt éve igazolt a sárga-kékektől a Rába-partiakhoz) a szlovák junior válogatott oszlopos tagjaként részt vett a brazíliai világbajnokságon.

Legutóbb csupán hat találat hiányzott a gólkirályi címhez, idén is ott lesz a legeredményesebbek között?

Természetesen, most is szeretnék előkelő helyen végezni a mesterlövészek listáján. Sajnos, mindjárt az NB I nyitányán, Nyíregyházán megsérült a bal lábam. ĺgy már a pontvadászat kezdetén lépéshátrányba kerültem riválisaimmal szemben.

Mennyi ideig tarthat a kényszerpihenő?

Szerencsére nem súlyos a sérülés, de az orvosok szerint még legalább három hét kell ahhoz, míg teljesen felépülök. Alig várom már, hogy újra pályára léphessek.

Győrben milyen céllal vágtak neki a pontvadászatnak?

Mindenképpen ott akarunk lenni az első hat között, jelenleg a hetedik helyen tanyázunk. Remélem góljaimmal hasznára leszek az együttesnek, s az élmezőnyben zárunk.

A junior világbajnokságon csak 14. lett a szlovák válogatott, miként értékeli a brazíliai szereplést?

Nem úgy sikerült a viadal, mint ahogy szerettük volna. Elismerem, a többiekkel együtt én sem voltam csúcsformában. Ebben az is közrejátszott, hogy az NB I-ből jóval gyorsabb játékhoz vagyok szokva, mint amilyet a nemzeti csapatban elvártak tőlünk. Kukučka kiesése is negatívan befolyásolta teljesítményünket, nagyon hiányzott a jól képzett irányító. Egyébként klubedzőm, Tóth László (ő irányította a 15. helyezett magyar együttest– a szerz. megj.) gyakran cikiz azzal, hogy ne úgy játsszak, mint a lassított film, ébredjek fel, nem a szlovák válogatottban vagyok...

A mesterlövészek iránt nagy a kereslet, több külföldi és magyar élcsapat is megkereste, mégis Győrben maradt.

Az NB I-es klubokon kívül konkrét ajánlatot kaptam Spanyolországból és Ausztriából is. Lehet, hogy máshol anyagilag lényegesen jobban járnék, ám még fiatal vagyok, játszani akarok, nem pedig a kispadot koptatni. Ezért újabb egyéves szerződést kötöttem a Rába-parti gárdával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?