Lendítő erejű győzelem

Pozsony. A hétvégi állami ünnep pozsonyi kicsúcsosodását a Slovan–Nitra derbi szolgáltatta.

Pozsony. A hétvégi állami ünnep pozsonyi kicsúcsosodását a Slovan–Nitra derbi szolgáltatta. A vendégek listavezetőként érkeztek a fővárosba, ráadásul hét bajnoki mérkőzésükből haton még csak mattolni sem tudták őket, sőt Pavel Hapal védenceinek utolsó négy találkozójukon egyszer sem kellett bekapott találat után a középkezdést gyakorolniuk.

Boris Kitka legényei azonban vérbeli sorozatgyilkosként viselkedtek az este folyamán. Egygólos (2:1) győzelmüknek köszönhetően véget vetettek az összes nyitrai szériának. Pedig a meccs elején kevesen fogadtak volna a Slovan idei harmadik sikerére. Éppen hogy csak megköszörülték torkukat a fővárosi drukkerek, máris kapitulált imádott csapatuk. A 34. másodpercben Šimončič lövése pattant meg az egyik hazai védőn, így a magatehetetlen Mucha kapus csak nézte, ahogy a labda átrepült a gólvonalon. A második játékrész elején déja vu-érzése lehetett a négyezer nézőnek, mivel a változatosság kedvéért ismét csak a 34. másodpercben született egy újabb találat. Megint a hazaiak jóvoltából került a labda a hálóba, de micsoda különbséggel: Meszároš fejese 2:1-re alakította az állást, ami egyben a győztes találatot is jelentette. Milyen érdekes egybeesés – a Téglamezőtől nem messze fekvő Kuchajda-tó fölött gyönyörű tűzijáték kezdődött. A Slovan fanatikusainak sem kellett több: percekig minden egyes robbanást üdvrivalgással kísértek. És hogy mikor éledtek föl először a fővárosi remények? A 21 éves Ibragimov a 10. percben büntetőből vetett véget Senecký kapus góltalansági sorozatának (kezezés előzte meg a tizenegyest). „Ez a siker óriásit lendíthet a csapaton. Biztos vagyok benne, hogy egyre feljebb araszolunk majd a tabellán“ – örvendezett fülig érő mosollyal az öltözőfolyosón Szabó Ottó, az égszínkékek balhátvédje. (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?