Ladányi Balázs volt a legjobb

Pozsony. Az elmúlt hét végén rendezték a jégkorong Kontinentális Kupa-elődöntő csoportmérkőzéseit.

Pozsony. Az elmúlt hét végén rendezték a jégkorong Kontinentális Kupa-elődöntő csoportmérkőzéseit. Három helyszínen négy-négy csapat küzdött a fináléba jutásért, csak a csoportgyőztesek kerültek a januári nyolcas döntőbe (öt együttest kiemeltek: HC Lugano, HC Davos, Milano Vipers, Jokerit Helsinki, Lokomotiv Jaroszlavl). Pozsonyban – a várakozásnak megfelelően – a Slovan végzett az élen, Belfastban szintén a hazai gárda, a Giants lett az első, míg Asiagóban a Keramin Minszk diadalmaskodott. A fináléban két helyszínen, Milánóban és Luganóban kiesés rendszerben zajlanak majd a (csoport)küzdelmek. A Slovan 2003. január 10-én (20.00) Olaszországban a Jokerit Helsinki ellen kezd, s ha túljut a finn bajnokon, akkor a Milano–Minszk meccs győztesével játszik. A finálé január 12-én (20.30) Luganóban lesz.

Már a második játéknap után biztos továbbjutó volt a Slovan; a Dunaferrt és a Szokol Kijevet is egyaránt 6:2-re verte. A zárónapon azonban a Villach elleni, tét nélküli meccsen gyengén hokizott a pozsonyi gárda, s nem kis meglepetésre csak 2:2-es döntetlent ért el a gyengécske osztrákok ellen. Július Šupler vezetőedző azzal magyarázta védencei mérsékelt teljesítményét, hogy 12 nap alatt 7 mérkőzést is játszottak, s az elkövetkező 5 napban 3 extraligás találkozó vár rájuk.

Másodszor szerepelhet a Kontinentális Kupa döntőjében a Slovan. Két évvel ezelőtt, a zürichi fináléban döntetlenezett a Münchennel (2:2), majd váratlan vereséget szenvedett a Londontól (5:2), végül legyőzte (5:1) a már tornagyőztes Zürichet, s a harmadik helyen végzett. A jelenlegi keret tagjai közül heten is ott voltak a svájci viadalon: Rybár, Jendek, Hurtaj, Rataj, Mrena, Hudec, Kuľha. Az már biztos, hogy a Slovan csapata különrepülővel utazik a januári, milánói Kontinentális Kupa-döntőre, Július Šupler nagyra értékeli a klubvezetés rugalmas döntését.

A Slovanon kívül még a kassai és a zólyomi csapat is szerencsét próbált a Kontinentális Kupában: a kelet-szlovákiaiak tornagyőztesek lettek az 1997/98-as idényben, majd egy évvel később a második helyen végeztek; a Zvolen három évvel ezelőtt negyedik lett.

Minden várakozást felülmúlt a Dunaferr csapata, hiszen két pontot is szerzett a szlovák fővárosban, s a magyar jégkorongsport egyik legnagyobb sikerét könyvelhette el. A Slovan elleni (várt) vereség (6:2) után megtáltosodtak a dunaújvárosiak és kétszer döntetleneztek (Villach 3:3, Kijev 4:4). Az ukránok elleni meccs főszereplője Ladányi Balázs volt, aki mesternégyest ért el, s ennek köszönhetően őt választották a háromnapos torna legjobb játékosának. Dušan Kapusta edző legénysége közel állt a nagy bravúrhoz, ugyanis 40 másodperccel még vezetett a kijeviek ellen, akik végül is emberelőnyből egyenlítettek. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?