Lacko harcolt, de Lee-vel nem bírt

Nem sikerült visszajutnia a Világcsoportba a Davis-kupa 2005-ös döntősének: Szlovákiát a koreaiak legjobbja, Lee szinte egymaga verte meg, csapata mindhárom pontjából kivette a részét. Az ázsiaiak 1987 után szerepelhetnek újra a legjobb tizenhat között.

Lee hibátlan teljesítményt nyújtottSITA-felvételLACKO, MERTIŇÁK–IM, LEE 0:6, 3:6, 2:6. Alig másfél óra alatt eldöntötték a szombati párost a koreaiak, akik összeszokottabb kettős benyomását keltették. A hazaiakra deprimálóan hatott rögtön a meccs eleje, elnyerhették volna ugyanis ellenfelük adogatójátékát, azonban nem éltek a lehetőséggel, majd az első játszmát 0:6-ra elvesztették... „Nehéz megmondani, mennyiben alakult volna másképp a meccs, ha az első pontot megnyerjük. Talán teljesen más lett volna minden” – kesergett Michal Mertiňák. „Mišo és Lukáš mindent megtettek, hogy Imet és Lee-t gyakrabban hibára kényszerítsék, de sajnos ők maguk is gyakran hibáztak” – értékelt Miloš Mečíř kapitány, s arra is választ adott, miért nem az eredeti nevezésben szereplő Ivo Klecet állította be a párosra: „Ivo még nem játszott a Davis-kupában, és aggasztott ez a tapasztalatlanság, míg Lukáš jó hangulatban volt pénteki győzelme után.”

LACKO–LEE 3:6, 3:6, 6:4, 1:6. A Dominik Hrbatý távollétében első számú játékossá előlépett Lukáš Lacko becsülettel küzdött a koreaiak legjobbja, Lee ellen, de a pályán megmutatkozott a két játékos közötti különbség. A fiatal szlovák teniszező helyenként nagyon pimaszul játszott, de csak a harmadik szettben nyújtott igazán kiegyensúlyozott teljesítményt. „Nehéz három vagy öt játszmán át agresszíven játszani. A harmadik szettben Lee gyengébb volt, ezt próbáltam kihasználni, de a negyedik játszmában már újra magára talált. Ez egyébként a legnagyobb különbség a legjobb ötvenbe és a második százba tartozó játékosok között – előbbiek jobban megbirkóznak a nehéz helyzetekkel, s ha vannak is mélypontjaik, gyorsan átlendülnek rajtuk” – mondta a találkozó után Lacko.

MERTIŇÁK–AN 6:3, 6:2. A már tét nélküli (s ezért csak két nyert szettre játszott) mérkőzésen Mertiňák a papírformának megfelelően magabiztosan legyőzte Ant. (bt)

DK-KRÓNIKA

ELŐDÖNTŐ: Oroszország–Németország 3:2, Svédország–Egyesült Államok 1:4.

OSZTÁLYOZÓ (a Világcsoportba jutásért): Csehország–Svájc 2:2, Japán–Románia 2:3, Ausztria–Brazília 4:1, Izrael–Chile 2:1, Szerbia–Ausztrália 3:1, Peru–Fehéroroszország 2:1, Nagy-Britannia–Horvátország 4:1. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?