Sport

Kuzmina bombaformában, ismét nyert

Anastasia Kuzmina pályafutása 10., idei harmadik győzelmét aratta, amikor meggyőző fölénnyel elsőként ért célba a sílövő Világkupa oberhofi állomásának női sprintjében.
TASR

2018. január 4. 15:33

Anastasia Kuzmina - TASR/AP-felvétel

A szlovák színekben versenyző kétszeres olimpiai bajnok Kuzmina fantasztikus formában van az idei szezonban, remek eredményeinek köszönhetően vezeti az összetett Világkupát.

Oberhofban nem túl ideális időjárási körülmények várták a versenyzőket, fújt a szél, és a borult, ködös idő hóesést is ígért. Kuzmina a 21-es rajtszámmal futott ki a pályára, és az első lövészetnél egyet rontott. Mivel azonban ismét az övé volt a mezőny legjobb futóteljesítménye, a büntetőkör után is megmaradt az esélye a jó eredményre, bár a 12. helyen állt. Állásban Kuzmina már hibátlanul lőtt, és senki nem veszélyeztethette első helyét. A második helyen, szintén egy lőhibával, de több mint 35 másodperces hátránnyal a finn Kaisa Mäkäräinen végzett, a harmadik a szintén egy lövést elrontó cseh Veronika Vítková lett.

Kuzmina 25. alkalommal állhatott Vk-versenyen dobogóra, s az összetett Világkupában már 26 pont az előnye a francia Justine Braisaz előtt.

„Nem is tudom, mit mondjak, hihetetlen – lelkendezett a célban Kuzmina. – Kicsit aggódtam az időjárás miatt, fel is készültem rá, hogy eléggé szenvedni fogok. De nem jött a havazás, és a köd sem szállt le, így a láthatóság nem romlott a lőtéren. Amikor fekvésben elhibáztam a harmadik célpontot, csak az futott át az agyamon, semmi gond, tovább kell menni. Talán segített is ez, mert aztán a futásba mindent beleadtam. Fontos volt az állólövészet, utána már repültem a célig.”

Kuzminára szombaton az üldözéses verseny vár Oberhofban. 

Önnek ajánljuk

Az állami számvevőszék szerint is ráfizet az állam a vajkai kompra

Képernyőn a német és walesi válogatott

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?