Kuzmina betegen 27. lett

Szocsi |

<p>Darja Domracseva a szocsi téli olimpia első háromszoros bajnoka: a fehérorosz sílövő az üldözéses és az egyéni verseny után a tömegrajtos versenyt is megnyerte. Anastasia Kuzmina betegen állt rajthoz, öt lövőhibával a 27. helyen végzett.</p>

Dasa, Dasa, Dasa! – zengett mindenhonnan a Krasznaja Poljana-i Laura Komplexumban. A fehérorosz sílövő a tömegrajtos versenyben is fantasztikusan teljesített, a húsz lövésből csak egyet rontott el, az utolsó lőállásban, de ekkorra már akkora előnye volt, hogy még ez is bőven belefért. Belorusszia hőseAz oroszok foghatják a fejüket – a szocsi biatlonversenyek női egyéni számait olyan versenyzők nyerték, akik korábban orosz színekben indultak. Kuzmina lánykorában még Sipulina néven képviselte szülőhazáját, Domracseva pedig ugyan minszki, de a hanti-manszijszki régióban, Njagan városában nőtt fel. Szülei fiatal építészként költöztek az újonnan alapított városba, ahol az egyetlen szórakozási lehetőség a sízés volt. Domracseva a sífutással kezdte, és kiskorától fiúkkal versenyzett – a lányok nem bírták a tempóját. Juniorként még orosz színekben indult, amikor tíz évvel ezelőtt megszólították a fehéroroszok. Ma Darja Domracseva Fehéroroszország legeredményesebb olimpikonja – az eddigi csúcstartó, az evezős Jekatyerina Karsten két aranyig jutott.  „Mindig arról álmodtam, hogy olimpiai bajnok leszek. De hogy háromszoros? Ez csodálatos! Az álmok valóra válnak! – lelkendezett a célban a 27 éves sílövő, akinek Fehéroroszország elnöke, Alekszandr Lukasenko a Belorusszia hőse címet adományozta. – Ezt még nehezebb elhinni, mint azt, hogy háromszoros olimpiai bajnok vagyok!” Édesanyja nyomdokaibanA cseh Gabriela Soukalová két negyedik hely után végre a dobogóra is felállhatott Szocsiban. „Wow! Hihetetlen! Egyáltalán nem bíztam magamban a verseny reggelén… Másrészt viszont ha ilyen érzések kavarognak bennem, akkor általában abból valami jó eredmény szokott kisülni” – nyilatkozta széles mosollyal a második helyezett Soukalová, aki ezüstérmével édesanyja nyomdokaiba lépett. Gabriela Svobodová tagja volt az 1984-es olimpián második csehszlovák sífutóváltónak. „Szerintem édesanyám is nagyon örül, hogy már nem ő az egyetlen olimpiai érmes a családban” – mondta „Gábina”, aki a csehek ötödik érmét szerezte Szocsiban.  Kuzmina köhögéseA szlovák színekben versenyző Anastasia Kuzminán az első lövészetnél még nem látszott, hogy betegen állt rajthoz – ott még hibátlanul teljesített. A másodiknál azonban már kettőt hibázott, a harmadiknál szintén kettőt, a negyediknél egyet. Végül a 27. lett, s mélyen meghajolt, ahogy áthaladt a célvonalon. „Így szerettem volna megköszönni a nézőknek, hogy engem is biztattak, bár nem jött össze a verseny. Egyes rajtszámmal indultam, nagyon akartam versenyezni, de a lövészet megint cserbenhagyott” – magyarázta Kuzmina, aki alig bírt beszélni. „A hangszálaimmal vagy a légcsövemmel lehet baj. Folyamatosan köhögnöm kell, így nehéz jól szedni a levegőt a lövészetnél” – tette hozzá Kuzmina. Azt, hogy a sprint győztese elindulhat a két váltóban, a csapatorvos dönti majd el. Kuzmina mindenesetre szeretne versenyezni: „Legalább a vegyesváltóban jó lenne rajthoz állni, hogy hozzásegítsem őket egy jó eredményhez.”  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?