KÜSZÖBÖN A LABDARÚGÓ-VB

TÖMLÖC ÉS RABLÁNC. Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök – tréfás megjegyzése szerint – az esetleges rossz szereplésért börtönnel „büntetné” a labdarúgó vb-re induló válogatott játékosait, ezzel a tiszteletükre adott búcsúebéden „fenyegette meg” őket.

TÖMLÖC ÉS RABLÁNC. Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök – tréfás megjegyzése szerint – az esetleges rossz szereplésért börtönnel „büntetné” a labdarúgó vb-re induló válogatott játékosait, ezzel a tiszteletükre adott búcsúebéden „fenyegette meg” őket. – Ha idő előtt, s vereséggel tértek meg a nagy keleti útról, tömlöcbe vetünk benneteket – viccelődött. – Jobb esetben rabláncra fűzünk mindenkit, a végén egy hatalmas vasgolyóval. REKORDPRÉMIUM DÉL-KOREÁBAN. Az eddig nyilvánosságra hozott győzelmi prémiumok közül kiemelkedik a társrendező Dél-Korea tarifája: a labdarúgók fejenként 433 ezer eurót kapnak, ha megnyerik a világbajnokságot. Ennél több, 543 ezer csak az amerikaiak markát ütheti a végső siker után, de kizárólag abban az esetben, ha mind a hét meccsükön diadalmaskodnak. Jóval józanabbul jutalmaz a német szövetség: „csupán” 92 ezret ajánlott fel a vb-aranyéremért. A Guinness sörgyár egymillió dollárt fizet annak az afrikai együttesnek, amely először a fekete földrészre viszi a trófeát.BÖHME ÉS RICKEN A KERETBEN. Sebastian Deisler és Jörg Heinrich helyett Jörg Böhmét és Lars Rickent hívta be Rudi Völler szövetségi kapitány a labdarúgó-világbajnokságra készülő német keretbe. A Schalke 04, illetve a Borussia Dortmund középpályása így egy nappal a csapat Japánba utazása előtt csatlakozik társaihoz. Deisler régóta tartó térdsérülése, Heinrich pedig nem megfelelő edzettségi állapota miatt került ki az együttesből. FERTŐTLENĺTŐ SZŐNYEG. Száj- és körömfájás járványtól tartva a japán és a dél-koreai hatóságok a világbajnokság idején az országba érkező valamennyi turistát alávetik egy fertőtlenítő eljárásnak. Ez nem okoz majd semmilyen kellemetlenséget, mert az utasoknak mindössze át kell haladniuk a kikötőkben és a repülőtereken erre a célra elhelyezett vegyszeres szőnyegen. KÖZVETLENÜL REPÜLHETNEK AZ OROSZOK. A japán hatóságok kivételesen mégis engedélyezik a világbajnokságra érkező orosz labdarúgó válogatottat szállító Iljusin-62-es gép leszállását, így Oleg Romancev szövetségi kapitány együttese közvetlenül utazhat az ázsiai országba. A szigetország légikikötői ugyanis korábban jelezték: nem járulnak hozzá a túl zajos repülőgép leszállásához, márpedig Moszkvából csak ez típus repül közvetlenül Japánba. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?