Különdíj a szervezőknek

<p>Nagymegyer. A hagyományoknak megfelelően egy nappal szilvesztert megelőzően futással búcsúztatták a leköszönő esztendőt Nagymegyeren, ahol az egyre népszerűbb Óévbúcsúztató Futás ötödik felvonásán új részvételi csúcs került a krónikába.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A Bartók Béla téren kijelölt 850 méteres távon ezúttal kilencvenkét futó és kocogó mérte össze a tudását, rótta a köröket.

„Nem akartunk a dunaszerdahelyi szilveszteri futóverseny rendezőivel rivalizálni, ezért a kezdeteknél december 30-ára esett a választásunk. Jól döntöttünk. A Csallóközben egyre nagyobb igény mutatkozik a futóversenyek iránt. Egyre többen érkeznek a külföldön is jegyzett viadalunkra, mely egykor mondhatni házi bajnokságként indult. A városi önkormányzat támogatásának, a jó szervezésnek köszönhetően az évek során a dél-szlovákiaiak és a magyar barátaink hagyományos év végi találkozójává nőtte ki magát. Előbb futunk, majd a leköszönő évet értékeljük, szorosabbá fűzzük a baráti szálakat. Közben pedig sportágunkat népszerűsítjük a legifjabbak körében – fogalmazott Molnár László, az ismert és sikeres nagymegyeri hosszútávfutó, aki azonban nem állt rajthoz a fürdővárosi rendezvényen. – A minap Komáromban versenyeztem, elsőséget szereztem. Vendéglátóként azonban változott a szereposztás, versenyigazgatóként kellett helytállnom.”

Az ötletgazda-főszervező rutinos karmesterként dirigálta a szervezőgárdát, közben pedig mikrofonnal a kezében a műsorvezetésbe is belekóstolt.

A legapróbbak futásával rajtolt el a verseny. A legifjabb résztvevők, a mindössze ötéves hazai Raftik Áron és a győrzámolyi Hegedűs Flóra a hátát mutatta vetélytársainak. A 6–11 éves diákok mezőnyében a balonyi Vass testvérpár, Máté és Virág játszotta a prímet. A 15–18 éves ifiknél holtverseny alakult ki az élen. „Ahogy azt az időeredmények igazolják, a színvonalra sem lehet panasz. A férfiaknál a csallóközkürti Hodossy Péter (15:33), a nőknél pedig a nyárasdi Razgyörgy Anikó (18:33) bizonyult a leggyorsabbnak a 4250 méteres távon. Egyébként meglepően jól tartotta magát a rangidős budapesti résztvevő, az immár nyolcvanegy esztendős Kenyér Imre, aki kitartásával arról győzte meg a versenyzőket buzdító nézőket, hogy a futás, a rendszeres sportolás a hosszú élet titka. A dobogós helyezettek éremmel, serleggel, az összes résztvevő emléktárggyal tért haza versenyünkről. Nekünk is jutott elismerés, ugyanis a Lamatsch János, a Tatai Sprint Futóklub elnöke, különdíjjal jutalmazta a szervezőket” – büszkélkedett Molnár László. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?