Közel volt Montreal

Szlovákia vízilabda-válogatottja karnyújtásnyira volt a montreali világbajnokságtól, de ám mivel a románok elleni sorsdöntő meccset elveszítette (6:7), nem lehet ott az idei, kanadai seregszemlén. A csapat egyik legeredményesebb játékosával, Gergely Mihállyal közvetlenül az imperiai vb-selejtező után beszélgettünk.

Gergely Mihály (10-es számmal) ugyan kétszer betalált a románok kapujába, de ez is kevés volt a győzelemhezTASR-felvételTizenhárom perccel a románok elleni világbajnoki selejtező befejezése előtt úgy tűnt, sikerül a bravúr, s a szlovák csapat kiharcolja a vb-részvételt. A hajrában azonban feljött az ellenfél, és fordított. Mi történt?

Nem akarok kifogásokat keresni, de mások szerint is a fehérorosz bíró, enyhén szólva, a románokkal szimpatizált. A harmadik és a negyedik negyedben szinte szóhoz sem jutottunk a kapu előtt. Centerünk, Nagy Sándor valamennyi megmozdulását szabálytalannak látta, és szabaddobást ítélt kifelé. Ennek ellenére nyerhettünk volna, hiszen a zárónegyedben háromszor is emberelőnyben pólóztunk, de mindhárom alkalmat kihagytuk. Nem a jobb csapat győzött, hanem a szerencsésebb.

Pedig minden olyan biztatóan indult...

De mennyire! Legyőztük a franciákat és a hollandokat, egy fordulóval a csoportküzdelmek vége előtt már kiharcoltuk a középdöntőbe jutást. Tudtuk, hogy a házigazda olaszok ellen nem sok esélyünk van, ezért a szlovénekkel szembeni meccsre tartogattuk az erőnket. Őket is megvertük, s ott voltunk a négyes döntőben, a montreali világbajnokság kapujában. A világhírű horvátokat sem szoríthattuk meg, így tulajdonképpen ezt a csatát is kiengedtük, s minden idegszálunkkal a románok elleni helyosztóra összpontosítottunk. Az első két játékrészben nem is volt baj, de aztán... Nincs szándékomban más számlájára írni a vasárnapi, balszerencsés vereséget.

Milyen volt a hangulat az öltözőben?

Perceken át senki sem szólt, ez érthető is, hiszen rettenetesen közel volt Montreal. Mindannyian nagyon mérgesek voltunk. Szerintem nem rajtunk múlott, hogy nem utazhatunk a világbajnokságra. Én most megint azt mondom: csődöt mondott a sportdiplomáciánk. Remélem, az Eb-, valamint az olimpiai selejtezőn sikeresebbek leszünk.

Mi vár Gergely Mihályra a közeljövőben?

Pár nap pihenő után visszautazom Franciaországba, és folytatom a felkészülést a csapatommal. Jó lenne, ha dobogós helyen végezne az Olympiqe Marseille.

És a válogatott?

Nagyon nehéz lesz beletörődni a románok elleni vereségbe, minél el#bb szeretnénk kiköszörülni a csorbát...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?