Következnek az oroszok

Farum. Utazással és edzéssel töltötte a magyar válogatott a dániai női kézilabda Európa-bajnokság hétfői szünnapját. Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapata délelőtt három és fél órás buszozással jutott el Aarhusból Farumba, ahol a középdöntő 2. csoportjának csapatai játsszák majd mérkőzéseiket.

Balról az újonc Mehlmann négy gólt lőtt a szlovénoknak. Mellette: Siti Eszter látványos bevetődéseivel vetette észre magát.(NS-felvételek A fehéroroszok búcsúját követően a címvédő magyarok a szlovének és a csehek elleni 31:28-as, illetve 33:26-os győzelmet vitték magukkal. A második körben kedden a világbajnok oroszok (kezdés az új időpont szerint 20.30 órakor), majd szerdán az utolsó szalmaszálban megkapaszkodó, s a spanyolokat kiverő németek (16.30), végül a vb-második norvégok (csütörtök 20.30) következnek. A magyar játékosok közül többen kisebb sérüléssel, illetve betegséggel bajlódnak, így éppen jókor jött a pihenő. Farkas Ágnes és Pigniczki Krisztina a bokáját fájlalja, míg Pálinger Katalin a napokban heverte ki lázát, és még nem érzi magát százszázalékos állapotban. A kapitány szerint a csoportküzdelmektől várható alapvető célkitűzést teljesítette a válogatott: pontveszteség nélkül jutott tovább, és így komoly esélye maradt arra, hogy a középdöntőben is előkelő, vagyis az első három hely valamelyikén végezzen. – Az elutazás előtt kicsit féltem, hogy Kindl és Ferling kidőlésével meggyengül a védelem. Az tény, hogy vannak helyezkedési hibák, de a fiatalok nagyon becsületesen küzdenek. Megmutatták, hogy lehet rájuk számítani még az éles szituációkban is – mondta Mocsai. – Szinte senkire nem lehet panasz. Vannak ugyan hullámzó teljesítmények, de mindig akad valaki, aki a fontos pillanatokban új lendületet ad.

Az edző elárulta, hogy a másik ágról a norvég és az orosz válogatott mellett a spanyolok továbbjutását várta: – Egészen az utolsó fordulóig fantasztikusan küzdöttek. Nem volt meglepő, hogy a világbajnok és a vb-ezüstérmes ellen pontot szereztek. Azt hittem, legalább öt góllal jobbak lesznek a németeknél. Tévedtem, talán túl sokat kivett belőlük a korábbi két óriási csata, és nem tudtak pihenni.

Szerinte az igazi torna csak most kezdődik: – Eddig 12 csapatos Eb-ket rendeztek, s a mezőny most rostálódott. Itt már nem lesznek könnyű mérkőzések. A legerősebb csapattal kell felvenni a versenyt, s minden erőtartalékot mozgósítani szükséges. Fegyelmezetten akarunk játszani, mert valószínű, hogy nem lesznek nagykülönbségű győzelmek. Apróságokon, egy-két gólon múlnak majd a pontok.

Farkas Ágnes, aki az eddigi három összecsapáson 31-szer volt eredményes, szintén a fiatalok teljesítményét dícsérte: – Bíztam benne, hogy képesek beilleszkedni a csapatba. Szerények, lelkesek, s eléggé vagányok ahhoz, hogy a kritikus pillanatokban se passzolják tovább a labdát, hanem maguk vállalják el a lövéseket. Szerencsére eddig olyan mérkőzéseket vívtunk, ahol nem volt szoros a végjáték, és egy kicsit tudtam pihenni is. Már csak egy hetet kell kibírnom, ha törik, ha szakad, végigcsinálom az Eb-t. Nehogy rám mondják a fiatalok, hogy feladom!

A magyar csapat középdöntős ellenfeleivel szembeni örökmérlege:

Oroszország: 14 mérkőzés/4 győ-zelem, 3 döntetlen, 7 vereség, 358:350, Németország: 13/11-1-1, 356:294, Norvégia: 58/45-1-12, 1202:1008

A MAI MŰSOR

Középdöntő – 16.30: Ausztria–Ukrajna, Németország– Szlovénia; 18.30: Jugoszlávia–Franciaország, Norvégia–Csehország; 20.30: Dánia–Románia, Magyarország –Oroszország.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?