Kötöttfogásban taroltak a dél-szlovákiai birkózók

Privigye. A városi sportcsar-nokban lebonyolított erőpróbán kötöttfogásban taroltak, négy bajnoki címet, összesen tizennégy éremmel kerültek rivaldafénybe a dél-szlovákiaiak.November elején mindkét fogásnemben Privigyén csatáztak a felnőttek az országos bajnoki címért, érmekért.

Privigye. A városi sportcsar-nokban lebonyolított erőpróbán kötöttfogásban taroltak, négy bajnoki címet, összesen tizennégy éremmel kerültek rivaldafénybe a dél-szlovákiaiak.

November elején mindkét fogásnemben Privigyén csatáztak a felnőttek az országos bajnoki címért, érmekért. Közülük elsősorban a korábban a bősiek mezét viselő Jakus Béla (75 kg), a somorjaiknál nevelkedett Horváth Denis (80 kg), valamint a komáromiak korábbi éremhalmozója, Rigó Richárd (85 kg) került súlycsoportjában, immár a besztercebányai Dukla katonai élsportközpont birkózója játszotta a prímet. A negyedik aranyérmet a marcelházai Megály Arnold gyűjtötte be.

„Szombaton sokoldalúságát Arnold két éremmel nyomatékosította. Délelőtt szabadfogásban bronzéremmel kezdett, délután pedig kötöttfogásban súlycsoportja legeredményesebb versenyzőjeként zárt. Egyébként Marczinkó Dávid ezüstérme is szépen csillog” – elevenítette fel védenceik bányászvárosi sikerlistáját Marczinkó János, a marcelházaiak klubelnöke. Megályhoz hasonlóan duplával büszkélkedhet a rimaszombati Michal Radnóti is, mérlege két ezüstérem.

„Egykori tanítványunk, Horváth Denis aranyérme mellett Ahmeti Juszuf, Čech Dávid és Molnár József a döntőig menetelt, Czvedler Tamás pedig a dobogó legalsó fokára került súlycsoportjában. A csapatversenyben a harmadik helyen végeztünk” – summázta a somorjaiak privigyei helytállását a Gladiátor birkózóklub főedzője, Horváth István. „A mindössze tizennyolc esztendős Bürsöly Gergely bronzérmének értékét hatványozza, hogy a felnőttek mezőnyében dunaszerdahelyi birkózó legutóbb kilenc évvel ezelőtt szerzett bajnoki érmet” – fogalmazott a szabadfogásra szakosodott dunaszerdahelyiek klubelnöke, Hakszer Roland. A bősiek bronzérmét Rohály József produkálta, a komáromi Spartacus versenyzői közül Nagy Arnold lépett a dobogóra, a naszvadiak mezében pedig Sipka Norbert került bronzérmesként a bajnokság krónikájába.

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?