„Kötelességünk győzni”

Budapest. Rendkívül fontos találkozó vár ma délután (17.00) a magyar futballválogatottra, amely utolsó Eb-selejtezőjén Lengyelországot fogadja. Mindkét együttesnek győznie kell, ahhoz hogy kivívja a pótselejtezőt jelentő második helyezést. Történelmi sikerre készülnek a lengyelek, hiszen eddig még sosem nyertek Magyarországon.

Ki búsul majd szombaton? Budapesten nyernie kell a magyar válogatottnak Lengyelország ellen.– Biztos, hogy érdekes mérkőzést láthatnak majd a szurkolók, gyakorlatilag kizártnak tartom, hogy két óvatos csapat unalmas találkozóján gól nélküli eredmény szülessen. Mindkét gárdának a győzelemre kell törekednie, nehogy a végén nevető harmadikként a lettek örüljenek. Sajnos, Fehér Csaba és Lőw Zsolt játékára nem számíthatok, de biztosra veszem, Füzi Ákos (MTK) és Böőr Zoltán (Debrecen) pótolja a két sérült kulcsembert. A svéd–lett találkozóval nem akarok foglalkozni, hiszen a szurkolókkal szemben is kötelességünk, hogy legyőzzük a lengyeleket – mondta Gellei Imre szövetségi kapitány.

Juhár Tamás, az Újpest védője élete legfontosabb mérkőzése előtt áll. – Évek óta nem álltunk ilyen óriási lehetőség előtt, mint most. A külső körülményektől függetlenítjük magunkat, mindent megteszünk a győzelemért.

Fehér Csaba nem lát a méregtől. Nem elég, hogy bokasérülése miatt nem léphet pályára, klubja, a holland NAC Breda azonnal vissza is rendelte, így a lelátóról sem szurkolhat társainak.

– Nekünk és a vendéglátóknak is csak a győzelem jelent jó eredményt, így a döntetlent kizártnak tartom. Remélem, hogy a meccs után mi örülhetünk – mondta Pawel Janas lengyel szövetségi kapitány.

A találkozót a spanyol Gonzalez vezeti és az mtv élőben közvetíti.

A két csapat mellett a letteknek is van esélyük a 2. helyezésre, abban az esetben, ha döntetlennel zárul a budapesti meccs, vagy, ha nyernek a már csoportelső svédek otthonában, ők játszhatnak pótselejtezőt. A stockholmi találkozó is ma 17 órakor kezdődik. (MTI, o-o, nb1.hu)

A 4. csoport állása: :

1. Svédország 7 5 2 0 19:2 17

2. Lettország 7 4 1 2 9:6 13

3. Magyarország 7 3 2 2 14:7 11

4. Lengyelország 7 3 1 3 9:6 10

5. San Marino 8 0 0 8 0:30 0

A várható összeállítások

MAGYARORSZÁG: Király– Lipcsei, Dragóner, Juhár– Füzi, Dárdai, Lisztes, Böőr, Gera–Fehér M., Szabics. LENGYELORSZÁG: Dudek– Klos, Bak, Rzasa–Zewlakow, Sobolewski, Mila, Szymkowiak, Krzynówek–Rasiak, Zurawski.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?