KORONGKÖZELBEN

BĺRÁLJÁK LINDROST ÉS TÁRSAIT. Michael Dell tengerentúli újságíró az olimpiai hokitorna alapszakasza után bíráló hangnemben írt a kanadai válogatottról. Lindrosról például azt mondja, hogy a három meccsen szörnyen korongozott, nehézkes volt a párharcok során. Talán azért, mert korábban több agyrázkódást is szenvedett.

BĺRÁLJÁK LINDROST ÉS TÁRSAIT. Michael Dell tengerentúli újságíró az olimpiai hokitorna alapszakasza után bíráló hangnemben írt a kanadai válogatottról. Lindrosról például azt mondja, hogy a három meccsen szörnyen korongozott, nehézkes volt a párharcok során. Talán azért, mert korábban több agyrázkódást is szenvedett. Nem tudta lekezelni a korongot, és átadásai rendre célt tévesztettek. Lindros eltemette Kanada minden reményét, hogy aranyérmet szerezzen. Azt mondták róla, ő lesz az együttes csillaga, de pillanatnyilag csak egy robusztus alak, aki a sokkal jobb hokis hírében álló Thornton helyét foglalta el a csapatban.

ÚJ RENDSZER KELL. Rene Fasel, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnöke és Gary Bettman, az NHL igazgatója ellátogattak a Salt Lake City-i Szlovák Házba. „Kellemesen töltöttük itt az időt, kiváló volt a szlovák konyak és sokat beszélgettünk Peter Šťastnýval a lebonyolítási rendszerről és a hoki jövőjéről” – mondta Fasel. Bettman magabiztosan és kicsit nagyképű eleganciával viselkedett, s a szlovák hokisok körüli huzavonát sem hagyta figyelmen kívül, amikor a következőket nyilatkozta: „Én is beszélgettem Peter Šťastnýval a Szlovák Házban és mindketten megegyeztünk abban, hogy a jövőben az IIHF és a NOB közös tárgyalására van szükség, hogy új rendszer szerint rendezzék az olimpiai tornát. Megértjük, hogy a szlovákok sértve érzik magukat, de Šťastný is megértette, az NHL-nek megvannak a szabályai és azokon nem lehet változtatni.

MARAD A PÁLYA MÉRETE. Gary Bettman az NHL igazgatója kizárta azt a lehetőséget, hogy a közeljövőben eltörlik a pirosvonalon a lesállást és megnagyobbítják az NHL pálya méreteit. „Herb Brooks, az amerikai csapat trénere lelkendezik a pálya méreteinek megváltoztatásán, s nagy örömmel fogadná a lesállás törlését. Bizonyára azonban nem emlékszik, hogy mi annak idején kezdeményeztünk ilyen lépéseket. Ha megszólítanánk a játékosokat, sokan akadnának, akik helyeselnék az elképzelést, de a többségük ellene lenne. Egyetértek azzal, hogy Salt Lake Cityben nagyszerű hokimeccseket látunk, de ez nem a fentebb említett tényeknek tudható be. A látványos jégkorong alapja, hogy az olimpiai tornán a világ 120 legjobb hokisa szerepel” – hangsúlyozta Bettman egy sajtóértekezleten. Az NHL vezére szerint a profi liga vezetőségének ki kell kérnie a közvélemény és a játékosok véleményét, és csak aztán pontosíthatja az NHL stratégiáját a torinói olimpiával kapcsolatban.

* Wayne Gretzky, a legendás jégkorongozó nemzetközi „összeesküvésnek” tulajdonítja a kanadai válogatott eddigi, a vártnál gyengébb szereplését. „Az egész világ azt akarja, hogy elbukjunk, mindenki utál bennünket. Az ellenfelek a legsportszerűtlenebb eszközöktől sem riadnak vissza: a csehek brutalitására nem találok magyarázatot” – dühöngött a csendes modoráról ismert sztár, aki a válogatott szakmai igazgatójaként dirigál a játékokon. A négyszeres Stanley Kupa-győztes a média megnyilvánulásaival is elégedetlen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?