Komolytalan bohózat?

Berlin. A házigazdák attól tartanak, hogy komolytalan sportbohózat lesz vasárnap a Magyarország elleni barátságos futballmérkőzés, miután Lothar Matthäus, a vendégek szövetségi kapitánya csak a B kerettel lép pályára Kaiserslauternben.

Kuranyi (jobbról) két bázeli góljával helyet bérelt magának a német válogatottbanReuters-felvételA DPA német hírügynökség szerint a szakvezetőnek 22 játékosát kell nélkülöznie, köztük – Király kivételével – az összes légióst. „A tíz mezőnyember, akiket egyelőre képtelen lennék megnevezni, még összesen sem jutott el 40 válogatottságig – mondta Lothar Matthäus a Kicker című lapnak. A kapitánynak az együttes frankfurti megérkezésekor négy labdarúgót kellett hazaküldenie, akik kedden a 2:1-es hazai sikerrel végződött kínai meccs során sérültek meg. A Bad Dürkheimben felállított főhadiszálláson ezért késő éjjelig tárgyalt a szövetség vezetőivel a lehetséges megoldásokról. Ennek eredményeként kizárólag fiatal, tapasztalatlan játékosok jöhetnek szóba a vasárnap 19 órakor kezdődő találkozón. A DPA hozzáteszi, hogy Matthäusnak valószínűleg ez lesz az utolsó összecsapása a magyar válogatott kispadján. A szakvezető hangsúlyozta, hogy a hétvégéig semmilyen szerződést nem ír alá a Besiktassal, de megerősítette a török élklub érdeklődését iránta.

A német válogatottnak nagyon el kellene rontania az Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzését, a magyarok ellenit ahhoz, hogy elromoljon a hangulat – írta a Der Tagesspiegel. A német válogatott a máltaiak elleni gólzáporos győzelem után szerdán Bázelben a svájciakat is legyűrte 2:0-ra, a Financial Times Deutschland szerint kötelességszerűen, de csillogás nélkül. Az átalakított válogatott nagy elánnal kezdett ugyan, de a varázs negyed óra után elszállt, maga a meccs pedig „fél óra után ellaposodott, mintha meg nem támadási szerződést kötöttek volna”. Egy másik lap, a Berliner Zeitung feltételezte, hogy „titokzatos álomkór” lepte meg a csapatot. A német sajtó mértékkel dicséri a Klose, Kuranyi támadókettőst, s arra tippelnek, hogy a stuttgarti Kevin Kuranyi két bázeli góljával helyet bérelt magának a válogatottban. (origo. mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?