Komoly vizsgálat indult a bundaügyben

Budapest. Mint pénteki számunkban már megírtuk – az elmúlt hét végi Sopron–Kispest és Videoton–Békéscsaba mérkőzések tippmixgyanúsak voltak, úgyhogy a Honvéd vezetői igencsak gondterheltek.

Budapest. Mint pénteki számunkban már megírtuk – az elmúlt hét végi Sopron–Kispest és Videoton–Békéscsaba mérkőzések tippmixgyanúsak voltak, úgyhogy a Honvéd vezetői igencsak gondterheltek.

„Még ha feltételeznénk is, hogy megbeszélt eredmények születtek, akkor sem biztos, hogy mind a négy csapat benne volt a bundában – mondta Gál László klubigazgató. – ĺgy pedig a felvetés valószínűleg rossz hírét kelti valakiknek, méghozzá jogtalanul. Hogyan tudok ezek után tárgyalni egy szponzorral? Hiszen simán mondhatja, hogy tippmixre nem ad pénzt… Hogy ilyen esetek többé ne fordulhassanak elő, az ellen tenni kellene. Mert a Kispest a nevét adja a tippmixhez és a totóhoz, de jól nem jöhet ki belőle. Egy fillért sem kapunk ugyanis a szereplésért, legfeljebb az efféle nem kifejezetten pozitív szituációkban kerülünk az újságokba. Kérdem: én mint klubigazgató letilthatom a Honvédot a szerencsejátékokból? Mert ha igen, megtenném, hogy a jövőben ne kerüljünk ilyen helyzetbe.”

Hogy lesz-e vizsgálat a négy, hírbe hozott klubon belül? Őszintén: kiderülne valami? Aligha. És korántsem biztos, hogy csak a felsorolt egyesületek lehetnek sárosak, hiszen bármelyik csapat kiegészítheti a büdzséjét némi tippmixpénzzel, a lebukás veszélye ugyanis minimális. Elvégre senki nem ellenőrizheti, hogy a játékosok vagy mondjuk a játékvezetők milyen atyafiukat bízzák meg egy szlovákiai vagy ausztriai kiruccanással – és itt jegyezzük meg: nemcsak a szlovák, hanem az osztrák irodák is befagyasztották a két mérkőzésre a fogadást...

Szieben László, a liga igazgatója nem is tétlenkedett – komoly lépések várhatók. „Ha a gyanú bebizonyosodna, akár rögtönítélő bíróságot is összehívnánk, mert nem lehet összekeverni a magán előmenetelt a kötelező szolgáltatói magatartással – jelzi jogásznyelven az igazgató, hogy statáriálisan hajítanák ki a bundázó játékosokat vagy csapatokat az első osztályból. – Persze amíg mindez be nem bizonyosodik, addig csupán pletykáról van szó. Ám ha az ember sok helyről hallja ugyanazt a pletykát, akkor illik utánajárnia. Márpedig most éppen ez történt.”

Hogy mégis miként kezd a liga a kutakodásnak, az bizony titok. „Ha én belügyminisztériumi szóvivő lennék, akkor azt felelném: ezen információk kiadása veszélyeztetné a felderítés sikerét” – mondta Szieben. A honvédosok kérdésére pedig azt a feleletet adta az igazgató, hogy nem a liga dönt arról, milyen meccsek kerülnek a totó és a tippmix étlapjára, így nem tudhatja, milyen hatása lenne annak, ha Gál László nem akarna több Kispest-meccset látni a szelvényeken.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?