Komáromi siker az Inter otthonában

Pozsony.

Pozsony. 92:88-ra győzött a komáromi férfi-kosárlabda-csapat az Inter ellen az Eurovia SBL playoff-elődöntő-jének első mérkőzésén.

A két csapat eddigi két pozsonyi meccsét csak a hosszabbításban bukták el a komáromiak a mostani szezonban, harmadszorra viszont sikerült megőrizniük vezetésüket a rendes játékidő végéig. Az MBK Rieker Com-Therm remekül felkészült az Interből, magas kosarasaikat eredményesen szorították ki a palánk alól, s az sem zökentette ki a címvédőt, hogy a pozsonyiak jó védekezése miatt a megszokottnál egy árnyalatnyival lassabban tudtak támadásokat vezetni. „Az döntött, hogy játékosaim az első másodperctől kezdve rendkívül koncentráltak voltak. Az első félidő (40:43) kitűnő volt részünkről, azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Támadásban voltak kisebb gondjaink, mert a hazaiak egyénileg és a kosár alatt is nagyon erősek, de egyébként nagyszerűen játszottunk” – értékelt Dragan Risztanovics, a komáromiak vezetőedzője a basket.sk-nak.

A második félidőben az Inter fordítani tudott, de megugrani nem, így a hajrára ismét a komáromiak voltak előnyben (70:79). Az indulatok a 38. percben hágtak a legmagasabbra: a szezont Pozsonyban kezdő komáromi irányítót, TJ Bannistert a nyakánál fogva húzta vissza Radoslav Rančík. Az amerikai kosaras ezért fizikailag is elégtételt akart venni, s hamar tumultus alakult ki a pályán. A többség nyugtatta a feleket, de az idősebb Rančík fivért, Martint csapattársai is csak nehezen tudták megfékezni. „Kemény szabálytalanság volt az enyém, de láthatóan TJ-nek volt valami baja velem, de ezt tőle kell megkérdezni... Aki azt hitte, hogy ez egy könnyű sorozat lesz, és nem kerül sor kemény párharcokra, tévedett. Ez a playoff, a férfiak játéka. És amennyiben valaki erre nincs felkészülve, nincs mit keresnie itt” – jelentette ki Radoslav Rančík, a feszült pillanatok kiváltója.

A játékvezetők végül salamoni döntéssel (több technikai hiba kiosztása mellett) Bannistert és Martin Rančíkot is kiállították. Az Inter két pontra is megközelítette a komáromiakat a remeklő Taylor vezetésével – de az utolsó pillanatokban a másik oldalon is akadt egészen kiemelkedő teljesítmény. A center PJ Alawoya 11-ből 9 büntetőt értékesített, hol a saját kosara alatt mentett reménytelennek tűnő helyzetben, hol őt indították kontrából, s összesen 23 pontjának (is) köszönhetően 92:88-ra győztek a komáromiak.

„Az ellenfél remek feltérképezése és a jó felkészülés döntött. Mindent, amit az edzéseken megbeszéltünk, sikerült a meccsen megvalósítani. A szezon során nem igazán mentek a büntetők, de sokat gyakoroltam őket, és egyáltalán nem voltam ideges a végén – mondta Alawoya, aki szerint nem lesz gond abból, hogy a rövidebb kispad miatt az Interhez képest kisebb rotációban játszanak. – Az egész idényben így volt ez, fel vagyunk készülve arra is, ha teljes negyven perceket kellene kosaraznia néhányunknak.”

Az egyik fél négy győzelméig tartó sorozat második mérkőzését holnap (18.00) játsszák Komáromban.

(ot, basket.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?