Kő kövön nem marad?

Bacsfa. A csallóközi kisközség csapata az őszi idény után a hatodik helyről várja a folytatást a II. labdarúgóligában. A kitűzött tervet ugyan teljesítették, ennek ellenére nagy változások várhatók a téli szünet alatt.

Pinte Atillától (jobbra) is többet várt a vezetőségÖrzsik Ödön felvételelLassan már természetesnek tekintjük a tavaly még szenzációnak számító bacsfai együttes szereplését a II. ligában. Obert edző védencei a 13. fordulóig remekül teljesítettek, volt néhány figyelemreméltó eredményük is. Ide sorolhatjuk például a Slovan ellen idegenbeli bravúros győzelmet. A klubvezetőség részéről remek húzásnak bizonyult a már-már elfelejtett csatár, Jurko szerződtetése. A pozsonyi Slovan támadója Bacsfán ismét megtalálta régi önmagát, nyolc mérkőzés alatt ugyanannyi gólt jegyzett, de az utolsó három körben nem talált a kapuba. Jó teljesítményére mások is felfigyeltek, több külföldi csapat is érdeklődik a tehetséges fiú iránt, akit olcsón szerezhetnének meg a klubok, mivel csak nevelési díjat kellene fizetni anyaegyesületének, ami csak néhány százezer korona. Ha távozik, nagy gond lesz őt pótolni Bacsfán.

A Nitra elleni meccsen azonban eltörött a csallóközi csapat mécsese, meglepetés helyett csúnya vereség (0:4) lett a vége. Erre még rátett egy lapáttal a sereghajtó tőketerebesiekkel szemben elért gólnélküli fiaskó. A keretben vannak kimagasló játéktudású labdarúgók, mégsem tudtak igazán pluszt hozzátenni a csapat teljesítményéhez. A tavalyi idényben kulcsemberek közé tartozó Füzik teljesen formán kívül focizta(?) végig az idényt. Egy Pinte Attilától is sokkal többet vár az ember, de mások is kiégtek a szezon végére. Ezért az sem lett volna meglepő, ha még jobb helyen állna a csapat a tabellán. Mert igaz, hogy a hatodikként zártak, de a kieső helyen telelő dunaszerdahelyiek is csak négy ponttal vannak leszakadva. A változások tehát biztosan nem kerülik el a klub háza táját. Először az edzőkérdés lesz soron. Kíváncsian várjuk, ki ül majd az elküldött Obert helyére a kispadra. Néhány játékosnak kellemetlen élményben lesz része.

Tavasszal a bacsfaiak többször élvezhetik a hazai pálya előnyét. Reméljük, ismét a régi, szórakoztató futballt játszó csallóköziek futnak ki a gyepre, és akik lehetőséget kapnak, nagyobb lelkesedéssel, akarással bizonyítják majd, szívügyük a csapat eredményessége. (sk)

ŐSZI MÉRLEG

Hazai pályán: 7 4 2 1 13:5 14

Idegenben: 8 2 1 5 8:15 7

Legjobb góllövő: Jurko, 8 gól

Hazai nézőszám: 7200/ átlag: 1280

Lapok: 38 sárga/2 piros

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?