Kližan nyert Münchenben

TASR-JELENTÉSMünchen. Annak ellenére, hogy csak a selejtezőből indult, és hogy hasizomsérüléssel küszködött, Martin Kližan megnyerte a müncheni tenisztornát.

TASR-JELENTÉS

München. Annak ellenére, hogy csak a selejtezőből indult, és hogy hasizomsérüléssel küszködött, Martin Kližan megnyerte a müncheni tenisztornát. A 24 éves szlovák sportoló a döntőben az első számú kiemelt olasz Fabio Fogninit verte 2:6, 6:1, 6:2-re.

Pedig Kližan rögtön a meccs elején elvesztette az adogatását, és ugyan visszabrékelte ellenfelét, Fognini zsinórban négy játékot nyerve behúzta a szettet. A második játszmában viszont tenyereseivel az őrületbe kergette az olaszt, simán, 6:1-re nyerte a szettet. Kližan lendülete a harmadik játszmában is kitartott, az egyre többet reklamáló Fognini ellen rögtön első meccslabdáját kihasználta. „Őrült meccs volt. Kilenc nap alatt nyolc találkozót játszottam, nem éreztem jól magam a döntő előtt. Viszont nem adtam fel, minden labdáért küzdöttem. Nagyon örülök, hogy olyan teniszezők mellé kerül a nevem a győztesek listáján, mint Roger Federer vagy Michael Stich” – nyilatkozta Kližan, aki 77 000 eurót és egy BMW-t kapott a tornagyőzelemért.

Fognini szerint a szlovák teniszező a mérkőzés alatt csak eljátszotta, hogy sérült, ezzel zökkentve ki őt a ritmusból. „Meglátjuk, hány meccset fog még megnyerni így idén” – jegyezte meg epésen Fognini.

Kližannak ez volt pályafutása második ATP-tornagyőzelme, 2012-ben Szentpétervárott aratta első diadalát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?