Kližan és Lacko is továbbjutott

<p>Melbourne. Mind a négy tegnap pályára lépett szlovák teniszező továbbment az első fordulóból az év első Grand Slam-tenisztornáján. Martin Kližan, Lukáš Lacko, Magdaléna Rybáriková és Karolína Schmiedlová is készülhet az Australian Open második körére.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Martin Kližan esélyesként lépett pályára a japán Tacuma Ito ellen, és 32. kiemeltként hozta is a kötelező győzelmet 7:6, 6:2, 6:4 arányban. „Az első szett nagyon fontos volt. Ito kitűnően adogatott, nehéz volt pontot szerezni fogadóként. A gyors borítás miatt gyakran nem is alakult ki rendes játék. Amikor rövidítésben megnyertem az első játszmát, elmúlt az idegességem, és elkezdtem jobban bízni magamban. Teljesen szuperkoncentrált voltam” – értékelt Kližan.

A 25 éves pozsonyi teniszező a kiemelés értelmében a második fordulóban is egy viszonylag könnyebb ellenfelet kapott a portugál Joao Sousa személyében. „Joao jó barátom, régebben együtt jártunk az olasz és marokkói challengerekre, így alaposan ismerjük egymást” – jegyezte meg Kližan.

Négy szett elég lett volna

Lukáš Lacko sokkal inkább megszenvedett az argentin Maxim González ellen, 3 óra 28 perc játék után, öt szettben, 4:6, 6:2, 7:5, 6:7, 6:1 arányban tudott győzni. „Az elveszített első játszma után én voltam a jobb, és négy szettben kellett volna nyernem – bánkódott Lacko az első, kihasználatlan meccslabdája miatt. – A szezon első meccsei kiszámíthatatlanok, nem jön össze néhány ütés, és az ember már ideges. Fontos volt, hogy a döntő játszmában úgy teniszeztem, ahogy elterveztem.”

Lacko következő ellenfele a világranglistán 11. bolgár Grigor Dimitrov lesz.

A z első 2015-ös győzelem

Magdaléna Rybáriková a legjobbkor törte meg rossz sorozatát: első 2015-ös győzelme Melbourne-ben született, 6:4, 6:4-re verte a horvát Anja Konjuhot, s készülhet a kínai Suaj Peng elleni meccsre. „Nem teniszeztem a legjobban, de a kulcspillanatokban minden sikerült. A kiküzdött győzelemnek nagy értéke van. Suaj Peng nagyon kellemetlen teniszező, a Grand Slameken mindig jól teljesít. Nagyon gyorsan játszik” – mondta Rybáriková.

A 20 éves Anna Karolína Schmiedlová abban látta a dél-afrikai Chanelle Scheepers elleni győzelem titkát, hogy nagyon sok labdát be bírt futni. „Ez az Australian Open, ezért nagyon akartam a sikert. A második szettben ugyan több könnyű hibát is vétettem, de a harmadik ismét jól sikerült” – nyilatkozta 6:4, 4:6, 6:2-es győzelme után Schmiedlová, aki a kazah Zarina Dijasszal találkozik a második fordulóban.

Čepelová: tüdőgyulladás

Ma hajnalban Dominika Cibulková és Daniela Hantuchová is bemutatkozott a tornán, ellenben Jana Čepelová az utolsó pillanatban visszalépett az indulástól, mivel tüdőgyulladást kapott. „Sajnos az idei AusOpent ki kell hagynom, mivel kórházban fekszem” – írta ki közösségi oldalára a 21 éves kassai teniszező.

Az ausztrál GS-torna az első játéknapon két komoly névvel lett szegényebb: az ötödik kiemelt szerb Ana Ivanovicsot a cseh Lucia Hradecká győzte le (1:6, 6:3, 6:2), a kilencedikként rangsorolt német Angelique Kerbert pedig a román Irina Camelia Begu múlta felül (6:4, 0:6, 6:1). (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?