Kližan az Év újonca

<p>London. 2012-ben a szlovák Martin Kližan lett az Év újonc teniszezője az ATP-nél. A 23 éves játékos egy-egy belga, lengyel és orosz ellenfelet előzött meg az ankéton, melyen maguk a teniszezők szavazhatnak.</p>

TASR-JELENTÉS

Az egyes kategóriák győzteseit már hagyományosan a londoni Mesterek Kupája kezdete előtt hozta nyilvánosságra az ATP vezetése. A legnépszerűbb játékos a svájci Roger Federer lett, az amerikai Bob és Mike Bryan a legjobb páros, a német Tommy Haas pedig az Év visszatérője díját kapta. Martin Kližan jelölése az Év újonca kategóriában már hónapokkal ezelőtt biztossá vált – Karol Kučera edző tanítványa pedig azóta tovább javított ranglistahelyezésén: a 2012-es évet a 117. helyen megkezdő teniszező jelenleg a 29. pozíciót foglalja el.

Kližan idén nyerte meg pályafutása első ATP-tornáját, és a szentpétervári siker mellett a US Openen elért nyolcaddöntője is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a szavazáson megelőzze a belga David Goffint, a lengyel Jerzy Janowiczot és az orosz Andrej Kuznyecovot.

„Nagyszerű szezonom végén az Év újonca cím lényegében hab a tortán. Az idény elején az első százba való visszatérést tűztem ki magamnak célul, és azt, hogy minél tovább ott maradjak a világranglistán. A 117. helyről a top 30-ba kerülni nagy ugrás volt – nyilatkozott Kližan, aki jelenleg a Maldív-szigeteken tölti szabadságát. – Persze továbbra is keményen kell dolgoznom. A felkészülésémet segítő csapat tagjaival együtt mindent meg fogunk tenni, hogy jövőre is hasonló eredményeket érjek el, és megvédjem az idén megszerzett ranglistapontokat. Ez nagy motiváció számomra.”

A pozsonyi teniszező november végén egy magas-tátrai edzőtáborral kezdi meg a felkészülést az új szezonra, de addig még láthatjuk őt a november 14-i fővárosi Tennis Classic elnevezésű rendezvényen is, ahol a világelső szerb Novak Djokoviccsal játszik egy bemutató mérkőzést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?