Kiütéssel rajtolt a Vidi

A BL-selejtezőben mutatott visszafogott játék után a labdarúgó OTP Liga-nyitányon gólzáport rendezett a Vidi.

A BL-selejtezőben mutatott visszafogott játék után a labdarúgó OTP Liga-nyitányon gólzáport rendezett a Vidi. Nyert a Honvéd, a Debrecen és a Mezőkövesd is.

Sima győzelem

A névváltoztatáson átesett Vidi (július 1-től MOL Vidi FC-nek hívják a Videotont) az abszolút újonc Kisvárdánál jobb ellenfelet nem is kívánhatott volna a nyitányon. Ráadásul a mérkőzés is tökéletesen kezdődött számukra, hiszen a 12. percben Danko Lazovicsot Vári Barnabás piros lapot és 11-est érően buktatta a tizenhatoson belül, Marko Scsepovics büntetőjét azonban a brazil Felipe kivédte. Ezt követően aztán a Vidi berámolt kettőt, majd a 3. találat egészen furcsa körülmények között esett: a hazaiak kapuja mögött melegítő kisvárdai játékosok közül Gosztonyi András a pályára lépve visszarúgta a labdát, amiért Bognár bíró sárgát adott a támadónak és szabadrúgást az ellenfélnek. A pontrúgást Lazovics pontosan Juhász Roland lábára ívelte, aki két lépésről a hálóba passzolt. A vége 4:0 lett, de szerdán a bolgár Ludogorec ellen minden bizonnyal nehezebb dolguk lesz Husztiéknak.

Eppelék nélkül is megy

Davide Lanzafame és Eppel Márton távozása után sokan féltették a Honvédot, hiszen a két támadó az előző szezonban 32 gólt szerzett, a kis-

pesti találatok csaknem kétharmadát. Ráadásul az a Haladás érkezett a Bozsik-stadionba, amely nyáron alaposan megerősödött, Michal Hipp csapata például Priskin Tamást is megszerezte, aki a Ferencvárostól érkezett kölcsönbe. A felvidéki származású támadó remekül kezdett új csapatánál, hiszen a 45. percben az ő fejesével egyenlítettek a szombathelyiek. A Honvéd azonban így is meg tudta nyerni a meccset, nagyrészt Vadócz Krisztiánnak köszönhetően, aki tanári módon irányította csapatát. A mérkőzés hajrájában Priskin Tamás Batik Bence arcába könyökölt, amiért pirosat kapott. A Haladás támadója elismerte, hogy nagyot hibázott: „A gólomnak örülök, de a végén hülyeséget csináltam, nem kellett volna visszaütnöm. Előtte én is kaptam tőle egyet, azt nem látta a bíró, az enyémet igen, ilyen a futball. Sajnálom, hogy nem sikerült legalább egy pontot szereznünk, a csapattársaimtól elnézést kértem a kiállításom miatt” – mondta a támadó. Michal Hipp azonban megvédte játékosát: „A mi kispadunk előtt zajlott a jelenet, tökéletesen láttam, hogy mi történt. Batik szabálytalan volt Priskinnel szemben, ezzel kiprovokálta az ütést. Egy tapasztalt játékosnak azonban az ilyen szituációt okosabban kellett volna kezelnie” – zárta a szlovák vezetőedző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?