Kirúgták a verekedőket

<p>Kizárták a ghánai válogatottból Kevin-Prince Boatenget és Sulley Muntarit, mert összeverekedtek egymással a keddi edzésen. A két játékos már haza is utazott.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A két ghánai futballista edzésen esett egymásnak, s amikor megpróbálták szétválasztani őket, Muntari az egyik csapatvezetőre támadt, Boateng pedig trágár szavakkal illette Akwasi Appiah szövetségi kapitányt. A két játékos elbocsátását Appiah hivatalosan is megerősítette.

Más gondok is vannak a ghánaiaknál, kis híján sztrájkba léptek a futballisták, mert nem kapták meg a szövetségtől a beígért prémiumot, amit a vb-re való kijutással érdemeltek ki. Ezért nem akartak kiállni Portugália ellen. Végül a ghánai köztársasági elnök, John Dramani Mahama repülőn készpénzben elküldte a hárommillió dolláros jutalmat, hogy a pénz időben eljusson a játékosokhoz.

A milliók meg is érkeztek Brazíliába, konvoj szállította el a pénzt a brazíliavárosi repülőtérről, nagy biztonsági intézkedések mellett. A ghánaiak azonban arra nem gondoltak, hogy ha 4,5 ezer dollárnál nagyobb összeget hoznak be az országba, a brazil törvények értelmében az adóhatóság ellenőrzést kezdeményezhet. Tehát előfordulhat, hogy lefoglalják az egész összeget.

A ghánai szövetség ezért is fordult a FIFA-hoz, hogy a vb-szereplésért járó pénzdíj egy részét megkaphassák előlegként. A csoportkörben búcsúzó csapatok 8 millió dollárt kapnak, az összegeket elvileg a torna után utalják át. Az afrikai ország szövetségének viszont már most szüksége lenne a pénzre.

A FIFA egyelőre nem döntött, elküldi-e idő előtt a pénzt a ghánaiaknak. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?