Kína a paralimpián is tarolt, a magyarok a 49. helyen zártak

Peking |

<p>Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke szerint a magyar csapatban benne volt a tizenegy érem megszerzésének lehetősége a pekingi játékokon. A magyar küldöttség végül egy arany- és öt bronzérmet szerzett a kínai fővárosban. "Tizenegy érmet vártam és ez benne is volt a csapatban" - mondta a sportvezető az MTI-nek.</p>

"Voltak balszerencsés versenyzőink, akadt, aki viszont szerencséjének is köszönhette jobb eredményét, nincs értelme erről az oldalról értékelni a történteket. A szakmai szempontokat kell nagyon alaposan elemezni, ezt minden sportági szakszövetség, illetve az MPB is megteszi és ez alapján lehet reális véleményt megfogalmazni a csapat szerepléséről."

"Azt látni kell, hogy a riválisaink négy éve folyamatosan készültek Pekingre, nálunk ehhez idén júniustól voltak adottak a feltételek. Kampányszerűen készültünk, komoly eredményekhez, ahhoz, hogy ne csak 33-an, hanem esetleg 50-en szerezzenek kvótát, folyamatosan szükség van azokra a körülményekre, amelyek nekünk két hónapig álltak rendelkezésünkre."

Gömöri hozzátette: egyértelműen kiemelkedett a csapatból Sors Tamás, aki úszásban egy arany- és két bronzérmet nyert, illetve Szekeres Pál, aki 43 évesen is bronzérmes lett a tőrözők között. "Kis csalódások voltak, de olyan versenyzőnk nem akadt, akit el kellene marasztalnunk, mindenki igyekezett a legtöbbet kihozni magából."

Az MPB elnöke elmondta: a paralimpiai ciklus lejárt, a sportági szakszövetségeknek és az MPB-nek is értékelni kell az elmúlt négy évet, ezt követik a tisztújító közgyűlések. "A sportági szövetségekben új elnökségek jöhetnek létre, amelyek feladata lesz a 2012-es londoni paralimpiára elkészíteni a szakmai programokat és olyan szakágvezetőket kell kinevezni, akik az elkövetkező négy évben felügyelik a munkát és akiken 2012-ben számon lehet kérni az eredményeket."

A magyarok összesen egy arany- és öt bronzérmet nyertek, ezzel a 49. helyen végeztek az éremtáblázaton, összesen 76 ország versenyzői végeztek dobogós helyen. Az élen Kína zárt (88 arany, 68 ezüst, 52 bronz), megelőzve Nagy-Britanniát (42, 29, 31) és az Egyesült Államokat (36, 35, 28). (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?