Kikapott Mattersburgban a DAC

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSMattersburg/Dunaszerdahely. Vereséggel kezdte meg a felkészülést a DAC futballcsapata, amely pénteken Mattersburgban 2:0-ra kapott ki. A hazaiak mindkét góljukat a második félidőben szerezték.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Mattersburg/Dunaszerdahely. Vereséggel kezdte meg a felkészülést a DAC futballcsapata, amely pénteken Mattersburgban 2:0-ra kapott ki. A hazaiak mindkét góljukat a második félidőben szerezték. A sárga-kékek Penksa–Turňa, Matúš, Majerník, Szabó–Kristo, Straka–Gál-Andrezly, Kováč, Brašeň–Urgela összeállításban léptek pályára, csereként Pernecký, Bedecs, Kwin, Németh Zsolt, a horvát Vucemil és az Ausztriában élő, albán származású Salihu kapott lehetőséget.

„Amit látni akartam, azt láttam. Az első félidőben majdnem a megszokott felállásunkban játszottunk, Gergelt és Causicot leszámítva. A szünet után olyan játékosokat is pályára küldtem, akik próbajátékra jöttek, de nem igazán győztek meg. Kaptunk két gólt pontrúgás után, ezzel kikaptunk. Az új arcok közül egyedül Gál-Andrezly teljesítménye láttán mondtam azt, hogy szívesen látnám a csapatban” – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője.

A trénertől megtudtuk, hogy Causic végül nem tudott megegyezni a klubvezetőkkel (pedig a horvát játékos az utolsó bajnoki mérkőzés után azt mondta, megállapodott a feltételekről), Gergelnek pedig külföldi ajánlatai vannak. „De itt még is futunk egy-két kört” – tette hozzá Radványi.

Szombaton a dunaszerdahelyiek B csapata is részt vett a hagyományos Štefan Hronec Emléktornán Rimakokaván. Az első mérkőzésen a rimaszombatiak 1:0-ra legyőzték a DAC-ot, a másik ágon pedig a szenciek 2:0-s vereséget szenvedtek a Ružinától. A harmadik helyért játszott találkozón a dunaszerdahelyiek 5:0-ra lelépték az SFM-et, a döntőben pedig a Ružiná 4:1-re győzött a rimaszombatiak ellen.

„Kokavára öten utaztak az A csapatból, Šnirc, Szarka, Boya, Nguekam és Nurkovics, de ott sem az eredmény volt az elsődleges, hanem hogy lássuk akcióban a játékosokat” – mondta Radványi.

Hasonlóan vélekedett a szenciek másodedzője, Pinte Attila is. „Mindkét meccset elvesztettük, de a lényeg az volt, hogy kipróbáljuk az új szerzeményeket. Senki sem győzött meg minket annyira, hogy leszerződtessük” – tudtuk meg Pintétől.

A rimaszombatiak alacsonyabb osztályú futballistákat teszteltek Kokaván. „Heten maradtak a tavaszi keretből, így mi is az új játékosok képességeit akartuk felmérni ezen a tornán – nyilatkozta lapunknak Geri Gergely, a rimaszombatiak vezetőedzője. – Ezen a héten két fázisban edzünk, szombaton Nagykaposon játszunk barátságos mérkőzést. Remélhetőleg a jövő hét elejére már kikristályosodik a keret, és jöhetnek a komolyabb edzőmeccsek.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?