Kiemelkedő teljesítmény kell

<p>Aalborg/Herning. A magyar válogatott bejutott a középdöntőbe a dániai férfikézilabda-Eb-n, miután a B csoport csütörtöki zárófordulójában 26:26-os döntetlent játszott a norvégok elleni ki-ki mérkőzésen. A Mocsai-csapat következő ellenfelei a macedónok, a dánok és az osztrákok lesznek.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A magyar válogatottnak Norvégia ellen legalább egy pontot kellett szereznie a továbbjutáshoz. Félidőben 16:13-ra vezettek is Ilyésék (Lékai a torna egyik legszebb gólját szerezve, egy labdaszerzés után saját térfeléről talált a kint álló norvég kapus fölött a hálóba), az utolsó percek viszont elképesztő izgalmakat hoztak: 30 másodperccel a vége előtt Tvedten lehetetlen szögből kiegyenlített. Mocsai Lajos szövetségi kapitány 24 másodperccel a vége előtt időt kért, ami használt, a magyar csapat meg tudta őrizni a labdát, így maradt a 26:26.

„Egyenletesen kézben tartottuk az összecsapást, a taktikai feladatok egy jelentős részét jól oldottuk meg, a védelemben heroikusan küzdöttünk. Sajnos a második félidőben hiányoztak a lerohanásaink, és kerestük azt a formációt, amivel el tudjuk dönteni a mérkőzést. Volt egy zseniális Lékai Máté-teljesítmény, úgy gondolom, ő élete egyik legjobb mérkőzését játszotta a válogatottban” – értékelt Mocsai.

A kapus Mikler a végjátékot próbálta megemészteni. „Csak az utolsó norvég gólra tudok gondolni, amit ki kell vernem a fejemből, hiszen kétévente egyszer kap ilyet az ember. Nem baj, ilyen drámának kellett lennie, hogy még jobban tudjunk örülni a továbbjutásnak” – jegyezte meg Mikler.

Sok idő nincs is a múlton rágódni, a magyar csapat ugyanis már ma (16.00) megkezdi középdöntős szereplését. Az egykori veszprémi kedvenc Kiril Lazarovval felálló macedónokat verhető ellenfélnek tartja a magyar kapitány. „A macedón és az osztrák csapat azonos képességű, mindkettő ellen a norvégok ellen tapasztalt védekezéssel, hátsó rendezettséggel lehetünk eredményesek – jelentette ki Mocsai, hozzátéve, hogy néhány pozícióban még javulásra számít. – Nagy Kornélban és Putics Barnában még ott van a fejlődés lehetősége, bízom benne, hogy az izlandiak elleni találkozóhoz hasonlóan négy-öt kiemelkedő teljesítmény lesz majd, csak akkor van esélyünk.”

A két csapat legutóbb a göteborgi olimpiai selejtezőben találkozott egymással még 2012-ben, a magyarok kétgólos (28:26) győzelemet arattak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?