Kiderülhet az igazság?

New York. Victor Conte, a tetrahidrogesztrinon (THG) nevű mesterséges doppingszert kifejlesztő laboratórium (BALCO) vezetője megdöbbentő nyilatkozatot adott: állítása szerint Marion Jones, a háromszoros olimpiai bajnok sprinter többször előtte adta be magának a növekedési hormont.

New York. Victor Conte, a tetrahidrogesztrinon (THG) nevű mesterséges doppingszert kifejlesztő laboratórium (BALCO) vezetője megdöbbentő nyilatkozatot adott: állítása szerint Marion Jones, a háromszoros olimpiai bajnok sprinter többször előtte adta be magának a növekedési hormont. „Miután elmagyaráztam neki, mit csináljon, ott a szobámban, a szemem előtt fecskendezte be a combjába a szert” – állítja a tavaly kirobbant doppingbotrány fő vádlottja. Elmondása szerint, a 2000-es sydneyi játékok előtt kezdték meg a kúrát, s a későbbiekben is folytatták.

„A nyilvánosságot kérjük meg, hogy döntse el, a 42 pontban vádolt Conténak vagy az ország egyik legelismertebb sportszemélyiségének hisz” – reagált a kijelentésre a szupersztár ügyvédje. A 2003-as évet gyermeke születése miatt kihagyó atléta tulajdonképpen már tavaly az ügy nyomozóinak látókörébe került, miután egyértelművé vált, hogy ő is a BALCO ügyfélkörébe tartozott, ugyanakkor párjával, a 100 méteren világcsúcstartó Tim Montgomeryvel ellentétben, őt nem vádolták meg doppingolással. Montgomery számára az Egyesült Államok Doppingellenes Bizottsága (USADA) életfogytig tartó eltiltást javasolt. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?