Kid orvossá avanzsált

Kovács Tamás a két ünnep között aratott egy könnyed győzelmet, majd legyőzött ellenfele törött orrát is helyrerakta.Tomi Kid győzelemmel tért vissza a ringbe.

Kovács Tamás a két ünnep között aratott egy könnyed győzelmet, majd legyőzött ellenfele törött orrát is helyrerakta.

Tomi Kid győzelemmel tért vissza a ringbe. A galántai bokszoló nyár óta makacs hátsérüléssel bajlódott, apró lépésekben haladt a rehabilitációja, így csak most, a két ünnep között léphetett újra szorítóba. A hétfői budapesti gálán csak két menetig tartott a névrokona, Kovács Miklós elleni mérkőzése, Tomi Kid ugyanis technikai KO-val győzött.

„Az első menetet, úgy érzem, simán hoztam. A másodikban már jobb ritmust kaptam el, több ütéskombinációm is betalált. A sokadig ütésemmel, egy bal kezessel eltörtem ellenfelem orrát, akinek a felkészítő csapata jelezte, hogy feladják a mérkőzést” – elevenítette fel a történteket lapunknak Kovács Tamás.

Kid elmondta, volt már hasonló tapasztalata a ringből: „Ez benne van a bokszban, amely egy egyenes sportág. Mindketten győzni akarunk, és előfordul, hogy valaki sérülést szenved.” Az viszont már korántsem szokványos, hogy a győztes fél nyújt orvosi segítséget ellenfelének. „Már a ringben láttam, hogy a jobb felére elmozdult az orra. Kerestük a verseny hivatalos orvosát, de neki a ringnél kellett maradnia, mivel a gálán további meccsek is hátra voltak még. Nagyjából egy óra múlva tudott volna foglalkozni ellenfelemmel. Én már nemegyszer láttam orrtörést, rögtön mondtam neki, hogy megoldom a dolgot, rendbe is rakom, ha már egyszer én törtem el az orrát – mesélte Kid. – Tudom, hogy mi történik ilyen esetben, az ember igazán lélegezni sem tud rendesen. Helyreraktam ellenfelem orrát, aki rögtön mondta is, hogy most már jobban érzi magát. Később az orvos is megnyugtatott, hogy nagyon ügyes kezem van.”

A 38 éves Tomi Kid így tovább javította eddigi, 27 győzelemből és 1 vereségből álló mérlegét, s lassan ismét koncentrálhat a nagy feladatra: az augusztus óta tolódó, ausztrál Danny Green elleni mérkőzésre. „A menedzsmentje először január eleji időpontot javasolt, de akkor nekem már megvolt a programom. Ráadásul míg nyáron én, most Green sérült meg. Ezért most úgy készülünk, hogy márciusban kerülhet sor az ausztráliai bunyóra” – tette hozzá Kovács Tamás, aki egy Csorba-tói edzőtáborral kezdi majd az új évet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?