Ki-ki meccs a norvégok ellen

<p>Aalborg. A magyar válogatott óriási csatában 27:27-es döntetlent játszott az izlandi csapattal a dániai férfikézilabda-Európa-bajnokságon, így a B csoportból való továbbjutáshoz legalább döntetleneznie kell Norvégiával a ma esti (20.15) mérkőzésen.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Remekül kezdett a magyar csapat, különösen a spanyolok elleni gyenge átlövőteljesítmény javult fel. Ancsin és Nagy Kornél is magabiztosan tüzelt távolról, a másik oldalon pedig Mikler elbizonytalanította az izlandiakat. A tizedik percben, 9:6-nál kapust cseréltek az északiak – akik világklasszis hálóőre, Gustavsson egyetlen védést sem tudott bemutatni. A bírók bizonyos ítéletei kétségesek voltak, Schuch, Putics és Lékai is kétperces kiállítást kapott, így a félidőre egygólosra olvadt a magyar előny (16:15).

Megint Lékai volt a hős

Fordulás után is lendületben maradtak az izlandiak, de a kissé fáradt benyomást keltő magyarok így is tartani tudták a döntetlen közeli eredményt. Felváltva estek a gólok, az 55. percben 26:26 volt az állás. Három perccel a vége előtt az izlandiak is emberhátrányba kerültek, de a magyarok nem tudtak élni a hatalmas lehetőséggel. Néhány pillanat múlva Schuch harmadik büntetését is megkapta, az izlandiak át is vették a vezetést, de nyolc másodperccel a vége előtt Lékai Máté – csakúgy, mint az olimpián, az utolsó percben – egyenlített, beállítva ezzel a 27:27-es végeredményt.

Felvették a ritmust

„Óriásit küzdött mindkét csapat, mindkét fél nyerhetett volna. Megérdemeltük az egy pontot. Az utolsó három percben két százszázalékos helyzetet is kihagytunk, ezért nem sikerült a két pontot megszereznünk. A játék minden elemében előreléptünk a spanyolok elleni meccshez képest, felvettük az Eb ritmusát. Tiszta szívből gratulálok a magyar válogatottnak, a kívülállók egy fantasztikus meccset láthattak, igazi propagandája volt ez a kézilabdának” – nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

„Mintha vért ivott volna a csapat. Sokkal bátrabbak voltunk most, mint a spanyolok ellen, ez nagyon kellett a csapatunknak, az önbizalmunknak – jelentette ki Zubai Szabolcs beállós. – Csak pozitívan lehet ehhez a dologhoz hozzáállni, csütörtökön egy nagyon komoly meccsünk lesz a norvégok ellen.”

Még nehezebb lesz

Az említett mai (20.15) mérkőzésen a továbbjutás lesz a tét: a magyar válogatottnak a középdöntőbe jutáshoz legalább döntetlent kell elérnie a norvégok ellen, akik még pont nélküliek, de a csoport másik keddi meccsén megizzasztották (27:25) a világbajnok spanyolokat.

„Norvégia ellen még az izlandinál is nehezebb összecsapásra számítok, egy igazi ki-ki mérkőzés lesz, ahol ellenfelünk gyakorlatilag hazai pályán szerepelhet” – jegyezte meg Mocsai. A csapatkapitány Ilyés Ferenc szerint a meccs pszichésen is nagyon nehéz lesz. „Ilyenkor a legnehezebb játszani, amikor mindenki elvárja tőled a sikert, hiszen előzetesen úgy kalkuláltunk, hogy a norvégokat megverjük, ugyanakkor a spanyolok ellen tegnap ők is megmutatták, hogy nagyon erősek. Olyan küzdés kell a csapattól, mint Izland ellen, csak akkor nyerhetjük meg az összecsapást” – mondta Ilyés. „Létfontosságú számunkra, hogy nyerjünk, csak akkor ér valamit az izlandiak ellen szerzett egy pont” – tette hozzá Ancsin Gábor, aki saját bevallása szerint végre elkezdte élvezni, hogy az Eb-n szerepelhet.

A magyar és a norvég csapat legutóbb a londoni olimpiát megelőző világbajnoki selejtezős párharcban találkozott egymással, az első mérkőzést hat góllal nyerte Mocsai Lajos csapata, amely aztán az oslói visszavágón négygólos vereséget szenvedett, de továbbjutott. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?