Ki gyújtja meg a lángot?

- Salt Lake City. Már a megnyitónak és a záróünnepélynek otthont adó utahi egyetemi stadionban van az a kandeláber, amelyben az olimpiai láng fog lobogni a téli játékok (február 8-24.) idején.

- Salt Lake City. Már a megnyitónak és a záróünnepélynek otthont adó utahi egyetemi stadionban van az a kandeláber, amelyben az olimpiai láng fog lobogni a téli játékok (február 8-24.) idején. A 40 méter magas szerkezet felállítása két hétig tart majd, és az ötkarikás esemény jelképe az egész Salt Lake völgyből látható lesz. Az áttetsző, jeget szimbolizáló oszlop mintegy kétmillió dollárba került. Egyelőre nem ismert, hogy ki fogja meggyújtani a lángot, de általános vélemény, hogy az 1980-ban győztes amerikai jégkorongcsapat egyik tagját éri a megtiszteltetés. - A Holland Korcsolyázó Szövetség (KNSB) az olimpiai csapat szponzorát, a Volkswagent bízta meg olyan speciális bőröndök elkészítésével, melyekben a korcsolyákat biztonságosan lehet szállítani a téli játékok helyszínére, Salt Lake Citybe. Az Egyesült Államok elleni szeptember 11-i terrortámadás után a légitársaságok szigorú előírásokat léptettek életbe: ezek szerint semmilyen éles tárgyat nem szabad kézipoggyászként a fedélzetre vinni és ebbe a kategóriába tartoznak a korcsolyák is. Az új, minden igényt kielégítő bőröndök előállítási költsége darabonként 1000-5000 euró. Ezekbe úgy be lehet pakolni a korcsolyákat, hogy útközben a csomagtérben sem éri őket károsodás. - Litvániát nyolc versenyző képviseli a téli olimpián, közülük a Margarita Drobiazko, Povilas Vangas jégtáncpáros számít éremesélyesnek. A kettős a tavalyi Európa-bajnokságon és a vb-n is bronzérmes volt. Rajtuk kívül négy síelő, illetve két sílövő alkotja a csapatot. A vezetőkkel és edzőkkel együtt összesen 24-en utaznak január 29-én az Egyesült Államokba. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?