Kettős győzelemmel ment tovább a Barca és a PSG

<p>Nem történt meglepetés a Bajnokok Ligája szerdai nyolcaddöntő meccsein, hacsak az nem számít annak, hogy nyögvenyelősen nyertek az esélyes hazai csapatok. A Barcelona és a Paris SG is a BL-negyeddöntőben van.</p>

Változatos és érdekes meccset játszott a Barcelona a Manchester Cityvel. Az idegenbeli győzelem (0-2) után az angoloknak bravúr kellett volna a továbbjutáshoz. Az első félidőben főként a Barca veszélyeztetett, a katalánok viszont csak egy lesgólig jutottak, valamint egy meg nem adott tizenegyesig. A City eddig sem, egyszer sikerült eltalálnia a kaput. A második játékrész elején többet birtokolták a labdát az angolok, ám mégis a hazaiak jutottak vezetéshez. Előtte még Messi gyönyörű egyéni akció után kapufát rúgott, majd a City puskázott el két nagy helyzetet.

A 67. percben a hazaiak legveszélyesebb játékosa szerezte meg a vezetést a Barcának: Fabregas gyenge passzát a Lescott olyan szerencsétlenül kezelte le, hogy ajtó-ablak helyzetbe hozta Messit, aki köszönte szépen és megszerezte a vezetést. Avagy, nézzék meg:

Ezután magabiztosabb lett a Barca, a 71. percben Xavi Messi passza után kis híján megszerezte a második gólt. A 77. percben egy büntetőt kértek számon – jogosan – a vendégek a játékvezetőn. Džekót Piqué akasztotta el a tizenhatoson belül, ám a bíró továbbot intett, mivel egy City-játékoshoz pattant a labda. A hevesen tiltakozó angolok közül Pablo Zabaleta szövegelésért megkapta második sárgáját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Az angolok a kiállítás után is támadtak, igyekezetükért egy perccel a vége előtt jött a jutalom: Kompany egy szöglet utáni lepattanó labdát kotort be. A katalánok erre is tudtak válaszolni: a 92. percben egy szépen kijátszott akció után Dani Alvés gurított a hálóba.

A Barca kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel jutott tovább.

A másik mérkőzésen sokkal kiegyenlítettebb küzdelem folyt, mint három hete, amikor a Paris SG darabokra szedte a Leverkusent (0-4). Párizsban a németek szereztek vezetést, ám ezt a hazaiak gyorsan kiegyenlítették. A franciák a második félidőben szerezték meg a vezetést, meglepetésre maradt végig a 2-1. Itt a győztes Lavezzi-találat:

A Paris SG ezzel kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel lépett tovább. 

Eredmények:

FC Barcelona–Manchester City 2-1 (0-0). Góllövők: Messi (67.), Dani Alves (92.), illetve Kompany (89.). Kiállítva: Zabaleta (78.).

Paris SG–Bayer Leverkusen 2-1 (1-1). Góllövők: Marquinhos (13.), Lavezzi (53.), illetve Sam (6.). Kiállítva: Can (68.) 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?