Kétszázan futottak, húszan sakkoztak

Kétszázhúszan nem csak a nedűt és a hangulatot élvezték a bátorkeszi borfesztiválon. Másra is vállalkoztak: elindultak a 11. szőlőhegyi futóversenyen vagy asztalhoz ültek az 5. sakkfesztiválon.

Kétszázhúszan nem csak a nedűt és a hangulatot élvezték a bátorkeszi borfesztiválon. Másra is vállalkoztak: elindultak a 11. szőlőhegyi futóversenyen vagy asztalhoz ültek az 5. sakkfesztiválon. Mindennek a falu utcái és a Szent László-dűlő adott ideiglenes otthont.

Sajátos hangulata van a futóversenynek, változatos terepen kiváló kilátást kínál a mezőnynek a környékre, s aki a 4,3 és 10 km-es távot is felvállalja, száz métert igazi borospincében fut le. „Mintegy nyolcvan – eddig a legtöbb – gyerek versenyzett a faluban, a többiek a dűlőben is kipróbálták felkészültségüket. Az érsekújvári triatlonisták voltak a hangadók, közülük került ki a tíz kilométer legjobbja is Miroslav Ozorák személyében. Nem a legfiatalabb indulók közé tartozott, mégis jó idővel ért célba, hatodszor indult versenyünkön, de most nyert először. Harmadikként a falunkból származó szenci Mácsodi Gábor végzett. A rövidebbik távon Zatyko Luca fölényesen győzött. A győri lány nagyon örült elsőségének, ráadásul a tombolában is szerencséje volt – összegezte a történéseket Nyers László főszervező. – Szép időben, problémamentesen zajlott a verseny, az idegeneknek tetszettek a dombok, s nem egy közülük mondta, jövőre is eljön. Pedig aznap is bő volt a választék, hiszen összesen 12 futóversenyre csalogatott a versenynaptár.”

A Gyöpös Pincészetben ketyegtek a sakkórák. Húsz, többnyire helybeli játékos villámpartis bábuháborúját a helyi Szegi Tamás nyerte. Félpontos előnnyel. Ötször nyert, négyszer remizett a kilencfordulós csatában. „Ebben a sportágban is nagy volt a többi verseny elszívó hatása, de akik eljöttek, nem sajnálták. Exkluzív környezetben sakkozhattak a családias hangulatú tornán” – mondta a versenyről Pallag György társszervező, a helyi sakk-klub elnöke. A diákok között a szentpéteri Csémy fivérek végeztek az első három helyen. Dániel nyert ikertestvére, Dávid előtt, mögöttük meg Pál végzett. Mindannyian Bátorkeszin sakkoznak. Sporttények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?