Két lehetőség előtt a csapatok

Monte-Carlo. Az ötszörös Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher egyelőre nem tudja, milyen taktikával vágjon neki a vasárnapi Monacói Nagydíjnak. A Ferrari pilótája kedd este jótékonysági labdarúgó-mérkőzést játszott, amelyen Albert herceg is pályára lépett.

Monte-Carlo. Az ötszörös Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher egyelőre nem tudja, milyen taktikával vágjon neki a vasárnapi Monacói Nagydíjnak. A Ferrari pilótája kedd este jótékonysági labdarúgó-mérkőzést játszott, amelyen Albert herceg is pályára lépett.

Vasárnap rendezik az idei Forma–1-es világbajnokság hetedik futamát, a Monacói Nagydíjat. A verseny előtt a csapatok taktikája szolgáltatja a legfőbb beszédtémát, elvégre Monte-Carlóban is az új szabályok (nincs tankolás az időmérő és a futam között) lesznek érvényesek: márpedig ha valahol, a hercegségben aztán igazán fontos, ki hogy okoskodik a verseny előtt, hiszen a pályán gyakorlatilag lehetetlen előzni.

Aki tehát Monacóban első akar lenni, annak a rajtrács elejéről kell indulnia. Ellenkező esetben úgy járhat, mint David Coulthard 2001-ben: a skót hiába volt sokkal gyorsabb az arrowsos Enrique Bernoldinál, a pálya sajátosságai miatt képtelen volt elmenni a brazil mellett.

Persze a csapatok most is két lehetőség közül választhatnak: vagy úgy döntenek, hogy a jó rajtpozíció megszerzésének érdekében kevés üzemanyaggal indítják útnak pilótáikat, vagy több benzint tankolnak az autókba, s bíznak benne, hogy a többiek kerékcseréinél előrelépnek. A stratégia kidolgozása eddig sem volt könnyű Monacóban, az új szabályok azonban még bonyolultabbá tették a számolgatást. Néhány nappal a verseny előtt még maga Michael Schumacher, az ötszörös világbajnok sem tudja, hogy az új regulák miként fogják befolyásolni a végeredményt. „Fogalmam sincs, mi lesz“ – tárta szét karjait a német. „Ha Monacóban vezették volna be az új szabályokat, bizonyosan felforgatta volna a sorrendet, így azonban mindenki tudja, mire számíthat. Monte-Carlóra ugyanazok az ‘előírások’ vonatkoznak, mint bármelyik más pályára, vagyis a legjobb sehol sem hibázni...“ A Ferrari első számú pilótája egyelőre nem tudja, csapata milyen taktikával vág neki a Monacói Nagydíjnak, abban azonban biztos, hogy (mint mindig) győzni szeretne, s a világbajnoki pontversenyben is átvenné az első helyet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?