Két komáromi bajnok az ólublói szőnyegeken

Komárom/Gúta/Marcelháza/Du-naszerdahely/Somorja.

Komárom/Gúta/Marcelháza/Du-naszerdahely/Somorja. Taroltak, öt aranyérmet, négy bajnoki címet szereztek, csapatversenyben pedig a marcelházaiak diadalának köszönhetően elsőséggel igazolták fölényüket a Komáromi járást képviselő klubok versenyzői az idősebb diákok szabadfogásban megrendezett ólublói országos bajnokságán.

Huszonkét szlovákiai egyesület 93 szárnyait bontogató tehetsége mérte össze a tudását. „Öt versenyzővel vettünk részt a viadalon, ketten közülük, nevezetesen Nagy Nikolasz és Nagy Kevin súlycsoportgyőztesként került a krónikába. Egyébként rajtunk kívül egyik szlovákiai klub sem gyűjtött be két bajnoki aranyérmet az ólublói megmérettetésen” – büszkélkedett Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnöke.

„A mieink ugyan két aranyéremmel gyarapították gyűjteményüket, de mivel Galbavý Albinnak nem akadt ellenfele, ezért ő csupán első helyezettként zárta az erőpróbát, melyen a csapatok versenyében az élen végeztünk” – fogalmazott Marczinkó János, a marcelházai birkózóklub első embere.

Két hét leforgása alatt három bajnoki elsőséggel került rivaldafénybe a Vág-partiak tehetsége, Lakatos Lucián, aki előbb Pozsonyban a kadettok országos bajnokságán diadalmaskodott mindkét fogásnemben, ezúttal pedig az idősebb diákok mezőnyében remekelt” – nyomatékosította versenyzőjük tündöklését Gőgh Mihály, a gútai birkózóklub elnöke.

„Korát tekintve még ugyan fiatalabb diák, de már egy korosztállyal feljebb, a két esztendővel idősebbek között sem talált legyőzőre Szeiler Mátyás” – ecsetelte védence helytállását Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

„Élete első bajnoki címét nyerte Csörgő Tamás, aki a döntőbe jutásért privigyei ellenfelét fektette két vállra, a fináléban pedig pozsonyi riválisát győzte le” – elevenítette fel védencük két legfontosabb párharcát Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

A dunaszerdahelyiek a csapatversenyben a másodikok lettek. A dél-szlovákiak közül még bősi, madari és rimaszombati birkózó is dobogóra került a versenyen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?