Két bajnoki arany csapatdiadallal

Dunaszerdahely/Gúta/Bős/Mar-celháza.

Dunaszerdahely/Gúta/Bős/Mar-celháza. A vendéglátó Dunaszerdahelyi Birkózóklub versenyzői fölényének jegyében zajlott az idősebb diákok szabadfogású országos bajnoksága, melyen öt bajnoki címmel, hat elsőséggel a dél-szlovákiaiak klubok tehetségei játszották a prímet.

A dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban két szőnyegen huszonnégy honi klub százegy versenyzője tíz súlycsoportban mérte össze tudását. A tizenegyedikben (29 kg) a rimaszombati Oravec Tibornak nem volt ellenfele, ezért ő csupán súlycsoportgyőztesként került a viadal krónikájába. Az ünnepélyes megnyitó során a szakági szövetség elnöke, Ján Karšňák eredményes munkájuk elismeréseként birkózószőnyeget adományozott a dunaszerdahelyi klubnak.

A hazaiak tizennégy versenyzőt neveztek, közülük Bazsó Marek és Gaál András szerzett bajnoki címet. A 42 kilós súlycsoportban a korát tekintve még fiatalabb diák Bazsó Marek gútai és privigyei ellenfelét legyőzve került a döntőbe, és az aranyéremért vívott összecsapáson öt másodperccel a befejezés előtt szerezte az elsőséget jelentő technikai pontot. A 47 kg-os súlycsoportban házi döntőt izgultak végig a nézők. András 4:2 arányban verte Csörgő Lászlót, ezzel pályafutása harmadik bajnoki aranyérmét szerezte meg.

Bazsóhoz hasonlóan a gútai Branislav Dinko is mindkét diákkorosztályban tarolt. „A 2004-es születésű Dinkót korengedménnyel indíthattuk, de ő az idősebb diákoknál is a legjobbnak bizonyult súlycsoportjában” – nyilatkozta duplázójukról Gőgh Mihály, a gútai birkózóklub elnöke.

„Csörgő Áron teljesítette az elvásásokat, újabb bajnoki diadallal került a figyelem fókuszába” – fogalmazott Meton Krisztián, a Bősi Birkózó- és Sportklub elnök-főedzője.

Az éremhalmozók között is élen jár a marcelházaiak üdvöskéje, Kovács Nicolas, aki a dunaszerdahelyi megmérettetést követően immár hat bajnoki címmel büszkélkedhet. „Tehetségünk a bajnoki sikerek mellett futószalagon nyeri a hazai és külföldi versenyeket. Sokan felfigyeltek rá, és sikeres jövőt jósolnak neki. Hogy révbe érjen, ahhoz kemény edzésmunkával neki is hozzá kell járulnia” – értékelte Nicolas remeklését edzője, Megály Mihály. Idén először rendeznek a diákok korosztályában kontinensviadalt, így Belgrádban minden bizonnyal Nicolas is csatasorba áll. „Mivel kötöttfogásban tagja az országos kadettválogatottnak, így az sem kizárt, hogy ebben a korosztályban is kiharcolja az Eb-részvételt” – vélekedett védence esélyeiről immár válogatott edzőként Megály Mihály.

A komáromi Spartacus aranyérmét Nagy Nicolas gyűjtötte be. Egyébként somorjai és madari versenyző is dobogóra került a színvonalas erőpróbán.

Csapatversenyben 33 ponttal az élen végzett a Gaál Attila és Hakszer Tibor edzőpáros, valamint asszisztensük, Vajas József által irányított dunaszerdahelyi kollektíva.

Bajnoki tények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?